Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia 13-1 wint ook laatste competitieduel uit bij wsv en word 2de in de deze 3de fase

Vandaag stond op een mooie zonnige avond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma uit bij wsv dat 3de stond met een punt minder dan ons.
Een gelijkspel zou volstaan om plek 2 definitief in handen te houden, maar onze boys wilden niks weten van een punt want er telt maar 1 ding en dat zijn de 3 punten.
Dinsdag op de training werd dit al duidelijk want er werd zoals altijd met veel passie en beleving getraind om toe te werken naar de wedstrijd van vanavond.

Om 19.00 uur werd de bal in beweging gebracht en kwamen we direct op de helft van wsv terecht en probeerden we gelijk de druk erop te zetten en wsv te laten merken dat we hier maar voor 1 ding zijn gekomen en dat is winst.
De gehele 1ste helft was het Columbia dat de bovenliggende partij was en weinig tot niks weg gaven.
Columbia dat wel zo nu en dan te gehaast speelde leverde wat slordigheden op waardoor we onze aanvalsopzet niet door konden zeten door te makkelijk de bal te verliezen.
Wel herstelde we dit balverlies steeds weer zeer snel en hielden we de druk op wsv groot.
Wsv dat hierdoor dus niet aan voetballen kwam had het lastig en Columbia dat een aantal goede kansen kreeg maar steeds door onzorgvuldigheid het laatste zetje niet kon geven.
En zo bleef het restant van de 1ste helft ongewijzigd kwa stand en kwa spel.
Columbia dat de boventoon voerde maar zichzelf niet beloonde en wsv dat het vooral lastig had tegen onze hoge druk.
Na iets meer dan 30 min gingen we dan ook met de brilstand nog op het bord rusten.

In de rust namen we even wat water tot ons en kwamen we even tot rust.
De verbeterpunten voor de 2de helft werden besproken en zo gingen we weer met dezelfde motivatie en plannen de 2de helft in.

De 2de helft waarin we aan hadden gegeven meer vanuit het middenveld moesten gaan voetballen net rust aan de bal om zo de juiste keuzes te maken, pakten we gelijk goed op en drukten we wsv gelijk weer terug naar eigen helft.
Columbia dat meer rust uitstraalde speelde goed en beheerster om tot kansen te komen.
Maar ook werden zo nu en dan nog teveel en te snel de diepe bal gegeven.
Wel creëerden we een aantal mooie aanvallen maar wederom kregen we het laatste zetje niet voor elkaar of stonden we net buitenspel waardoor de aanval werd afgeslagen.
Wel hadden wij de controle over de wedstrijd en had wsv weinig in te brengen op voetbalgebied.
In de 47ste minuut werd dit overwicht dan eindelijk uitgedrukt in de score en brachten we door een splijtende pass onze rechtsbuiten in stelling die keurig naar binnen sneed en alleen op de keeper kwam en er zeer beheerst 0-1 van maakte.
In het vervolg van de 2de helft bleef Columbia de betere ploeg en creëerden we nog een aantal goede kansen waarin we met iets meer overzicht en oog voor elkaar de score hadden moeten uitbreiden met nog 2 a 3 goals.
Helaas bleven deze goals uit maar speelden we de wedstrijd zeer gedisciplineerd en als team uit.
Met nog een paar minuutjes te spelen wisten we dat plek 2 veilig was en floot de scheids na 36 min dan eindelijk voor het einde en wist Columbia voor de 2de maal dit seizoen de 3 punten van WSV mee te nemen naar de Winkewijert.