Columbia 13-1 maatje te groot voor Rdc en verovert 2e plek

Vandaag stond wedstrijd 2 in 3 dagen tijd op het programma.
We speelden deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Rdc uit Deventer.

Op een zonovergoten dag werd om 11.00 uur de bal aan rollen gebracht.
Columbia dat de kant had gekozen en Rdc de aftrap gaf zette gelijk druk en dat leverde al snel balbezit op.
Vanuit dit balbezit speelde we rustig en beheerst naar de dominantie die toch wel snel zichtbaar werd.
Columbia had de zaken goed voor elkaar en drong de tegenstander steeds verder terug op eigen helft wat in het creëren van kansen resulteerde.
Doordat we hoog druk gaven op hun wist Rdc er maar moeilijk uit te komen en door een minder terugspeelbal op de keeper en een zeer oplettende rechtsbuiten maakten wij de 1-0 in 11de minuut.
Columbia dat meer als de overhand had deze wedstrijd speelde goed en verzorgd voetbal en zorgde we er voor dat Rdc geen poot aan de grond kreeg.
In de 17de minuut maakten we dan ook door een laag ingesneden bal bij de 1ste paal er 2-0 van door de goed naar binnen snijdende linksbuiten.
Columbia dat maar bleef drukken en de tegenstander met de rug tegen de muur zette speelde frivool en met veel overtuiging.
In de 25ste minuut resulteerde dit in een geweldig schot van onze 10 en die maakte er via de onderkant van de lat 3-0 van.
Met nog een paar minuten op de klok voor de rust speelden we de bal geduldig rond opzoek naar meer maar deze viel voor de rust niet meer.

In de rust bespraken we nog een aantal kleine puntjes ter verbetering en namen we even de tijd om bij te komen na een zeer intensieve 1ste helft waarin veel beweging en energie is geleverd.

In de 2de helft namen we de afspraken mee en gingen we de wedstrijd door met geduld te hebben om kansen te creëren.
Op deze manier hadden we er het volle vertrouwen in er nog een paar te kunnen maken.
Maar door dat we in de 2de helft steeds de bal niet het laatste zetje konden geven duurde het lang voordat de 4de viel, wel domineerden wij de wedstrijd en gaven we niets of nauwelijks iets weg.
In de 45 ste minuut maakte onze spits die van positie was geruild met de vorige spits er 4-0 van.
In het vervolg van de 2de helft bleef columbia de dienst uit maken en speelden we zeer gedecideerd de wedstrijd uit en bleven wederom de 3 punten aan de winkewijertlaan.

Na de wedstrijd (onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen) kwamen we zoals altijd samen voor een lekker patatje en snack.
Ook werden hierna het eindcadeau voor alle spelers uitgedeeld.