Columbia 13-1 wint thuis overtuigend van Csv Apeldoorn

De eerder afgelaste wedstrijd tegen Csv werd vanavond op ons mooie sportpark aan de winkewijertlaan ingehaald.

Op de afgesproken tijd was iedereen weer keurig op tijd aanwezig en zochten we de kleedkamer op.
Iedereen stak zichzelf weer in het mooie wedstrijdtenue en daarna hielden we een bespreking om ons plan van aanpak met de spelers te delen.
Iedereen wist wat er gevraagd werd en zo gingen we het hoofdveld op voor onze warming up.
Deze warming die de boys helemaal zelf uitvoeren met kaatsoefeningen positiespellen en afwerkoefeningen verliep zeer goed, wat een volwassenheid.
Een aantal minuten voor aanvang gingen we nog even de kleedkamer in en snoerden we de veters nog even goed aan.
En zo gingen we na een paar laatste motiverende woorden vd trainer en leider het veld op.

Om precies 19.00 uur werd de bal rollende gebracht en namen we na een aantal minuten gelijk het heft in handen en gaven we Csv geen schijn van kans.
Columbia dat liet zien dat ze goed kunnen voetballen werd een aantal keer goed gevaarlijk maar kregen we de bal niet in het netje, maar dit was een kwestie van tijd.
Na een prima balletje die tussen de verdedigers van Csv werd gesneden brachten we onze spits in stelling maar helaas werd deze geblokt, de bal kwam in de rebound uit bij onze rechtsbuiten en die ronde bekwaam af en zo stonden we in de 10de min op een 1-0 voorsprong.
Columbia dat de druk er vol op hield bracht Csv aan het wankelen en kregen we een aantal zeer goede kansen op de 2-0 maar helaas kreeg onze tegenstander er steeds een teen of voet tussen waardoor de 2de goal uitbleef.
Maar ook nu hadden we het volste vertrouwen dat die ging vallen omdat we zelf de dienst uitmaakte en Csv er niet aan te pas kwam.
Uiteindelijk maakten we deze 2de goal in de 27ste min en verdubbelen we de score,2-0.
In de resterende minuten kregen we nog zeker 2 goede kansen op de 3-0 te maken maar de keeper van Csv stond zijn mannetje en keerde tot 2 keer toe keurig.
En zo gingen we rusten met een 2-0 voorsprong.

In de rust scherpten we het een en ander aan om nog meer overwicht te creëren en dus tot kansen te blijven komen.

In de 2de helft begon het van wat rommelig en speelden we te gehaast om de zorgvuldigheid in de passing en keuzes te behouden zoals we dat in de 1ste helft wel deden.
Op deze manier speelde het grootste deel vd 2de helft zich af tussen beide 16 metergebieden en werden er niet heel veel grote kansen gecreëerd.
In het laatste deel vd 2de helft waarin we weer vanuit de controle gingen spelen lieten we weer zien wat we kunnen en dat is met goed en snel combinatie spel de bal rond te laten gaan en op de juiste momenten de juiste spelers in stelling te brengen.
Csv dat kapot gespeeld leek had geen antwoorden meer op ons spel en verzuimden wij de score uit te breiden maar hielden we de 2-0 vast en gaven we weinig tot niks meer weg.
Columbia dat zichtbaar de bovenliggende partij was speelden de wedstrijd daarna gedreven en vol met passie en beleving uit en konden we de 3 punten weer bijschrijven en was deze overwinning ook zeer en zeer verdiend te noemen.
Columbia 13-1 dat groot word door klein te blijven heeft laten zien dat als je voor en met elkaar je taken uitvoert we ontzettend leuk en goed spel op mat kunnen leggen.
Bij deze verdienen jullie als spelers dus ook alle complimenten voor het vertoonde spel en dat al een heel seizoen lang.
Wij als begeleiding zijn trots maar we zijn nog niet klaar er staan nog twee finales op het programma en daar moeten we de focus bij houden.