Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

FC Winterswijk te sterk voor Columbia

Zondagmiddag stond voor Columbia de verste uitwedstrijd in de eerste klasse D op het programma. We gingen op bezoek bij FC Winterswijk op de mooiste accommodatie van de klasse. Voor de thuisclub stond weinig meer op het spel, na een minder begin volgde een heel goed tussenstuk van het seizoen. Het slot geeft weer wat meer puntverlies, waardoor men op de zesde plaats staat op ruime afstand van de top. Jammer voor FC Winterswijk is dat er slechts 2 periodes in deze klasse zijn. Bij 3 periodes had men zeker kans gemaakt op de 2e periode.

Al in de 3e minuut werd Columbia op achterstand gezet door een mooi doelpunt van Ruben Katier voor de thuisclub (1-0). Dit voorspelde weinig goeds voor de geelzwarten, maar dit viel toch in het verdere verloop van de eerste helft mee. Ondanks enkele goede kansen, waaronder een kopbal tegen de lat, scoorde FC Winterswijk niet meer. Columbia wist zelf ook een paar kansen te creëren, die echter ook geen doel troffen. Ruststand dus 1-0.

In de 2e helft werd toch al snel het krachtsverschil ook in de stand zichtbaar. In de 51e minuut werd het 2-0 door Siebe te Winkel en snel daarna opnieuw een Winterswijks doelpunt (55e minuut, Kay Klein Tank, 3-0). Hierna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld, beide teams wisselden een paar spelers en het duurde tot de 88e minuut voordat de thuisclub nog een keer scoorde als slotakkoord. Martijn Veldhuis was de maker van een prachtig doelpunt (4-0).
De conclusie luidt: het was heerlijk weer om langs de lijn te vertoeven, het voetbal was, vooral van de thuisclub, van prima kwaliteit. Columbia heeft nog 2 wedstrijden voor de boeg, om nog een mooi slot aan dit seizoen te breien.

Maar eerst zijn er 2 weken rust, de eerstvolgende wedstrijd is op zondag 21 mei a.s. een uitwedstrijd bij Voorwaarts op Sportpark De Laene, Kerklaan 2 A,
7391 AN Twello. De aanvang is om 14:00 uur.