SP Teuge JO8-2 vs Columbia JO8-4 / 29 april 2023

Wat doen we in de meivakantie? Gewoon door voetballen natuurlijk! Nix geen geluier, maar doorgaan met oefenen voor het echte komende JO8 seizoen.
Ditmaal op uitnodiging van SP Teuge een mooie oefenpot op de vroege zaterdagmorgen.
Eenmaal aangekomen in Teuge zagen we de ‘bui’ al een beetje hangen. Hoe gaan we onze toppers helpen om de aandacht bij het spelletje te houden. Want de vliegtuigen gingen al af en aan. Parachutisten die naar beneden razen. De mannen vonden het prachtig ;-D.

Warming-up

Net als vorig week zagen de boys er vermoeid uit. Vakantie, dus wat later naar bed natuurlijk en wederom een sterke tegenstander die uitkomt in de 3e klasse.
Een leerzame ochtend dus!
Onze keepers waren samen gefocust bezig met de warming-up en spraken af zoveel mogelijk goals tegen te houden. “Hey, kijk daar…. Een parachute”.

1e fase

Terwijl de vliegtuigen opstegen was het SP Teuge die het voortouw nam. Een goed overspelende ploeg met fysiek sterke spelers. We hadden moeite om in balbezit te komen en te blijven.
We kwamen dan ook snel op een 1-0 en 2-0 achterstand.
Maar als onze keeper niet zo scherp was geweest, had het na 10 minuten al wel 10-0 kunnen staan. Wat een geweldige reddingen. Omdat SP Teuge de 3e niet kon maken kregen wij wat meer lucht en scoorden een mooie 2-1. Maar lang konden we niet genieten van onze goal, want nog sneller stond het 3-1.

2e fase

In de volgende tien minuten van de wedstrijd waren wij meer toeschouwer dan tegenstander.
De duels werden niet aangegaan en anders niet gewonnen. SP Teuge maakte hier logisch direct gebruik van en ging nog meer druk zetten. De 4-1 en 5-1 werden in rap tempo op het scorebord gezet.

3e fase

Ondanks dat het clubhuis dicht was hadden de begeleiders van SP Teuge zelf gezorgd voor kannen koffie en voor de boys een lekker glaasje ranja. Top geregeld dus.
Zou dit de jongens de nodige energie en strijdlust geven?
Ook de 2e helft moest onze 2e keeper de nodige reddingen verrichten en werden de duels inmiddels meer aangegaan.
Toch mega knap dat onze toppers er voor blijven gaan.
We hadden zeker wel een doelpuntje of twee verdiend. Onze tegenstander had veel minder kansen nodig en scoorde de 6 en 7-1.

4e fase

In de korte break spraken we als team af om nog even 10 minuten vol gas te geven. “Laten we de 4e fase dan proberen te winnen”.
SP Teuge dat geen wissels had raakte vermoeid. Daardoor kregen onze jongens meer lucht in de duels en we konden zo makkelijker op de helft van de tegenstander komen.
Schouders eronder en samen vol gas vooruit.
Verdiend wonnen we de 4e fase met twee fraaie doelpunten. Wat de eindstand op 7-3 bracht.

Mannen, wat een topprestatie vandaag. Want iedere week tegen veel grotere spelers spelen valt niet mee. Toch slagen jullie er telkens in om leuk voetbal op de mat te leggen. De trouwe fans natuurlijk ook weer bedankt voor het aanmoedigen.

Ook vandaag weer meer stoere knapen die het douchen na de wedstrijd hebben ontdekt. Nog en paar wedstrijden en jullie zijn klaar voor het echte werk!