Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia 13-1 te sterk voor teuge 13-1

Vandaag wederom een thuis wedstrijd en ditmaal kwam teuge bij ons op bezoek.
Zowel teuge als columbia waren gehavend met blessure leed.
Columbia die het deze wedstrijd moesten doen zonder wissels, waren vastberaden om het Vandaag nog meer voor en met elkaar te gaan doen werkte een prima warm up af en gingen daarna vlak voor het begin nog even snel naar binnen om de laatste puntjes van het plan te bespreken.

Om 12.00 uur floot de scheids voor het eerst zijn fluitje en begonnen we aan het 1ste bedrijf.

De 1ste helft,

De 1ste helft begon van beide kanten erg slordig en speelden beide teams niet vanuit de controle en dit gaf een erg chaotisch wedstrijd beeld waarin ook het tempo erg laag lag en hierdoor dus niet het gewenste niveau gehaald werd.
Druk coachend vanaf de zijkant proberen we de boys te laten spelen vanuit de controle, wat hierin een belangrijk onderdeel was is dat we er voor moesten zorgen dat we de hoge bal neutraliseerden en zo de controle en rust aan de bal weer te vinden en dit lukte deels wel en deels niet.
In het laatste gedeelte vd 1ste helft kregen we het wel steeds beter voor elkaar en dat leverde kort voor rust de 1-0 op.

In de rust bespraken we wat we beter konden doen om zo ons eigen spelletje en niveau weer te halen.
We waren unaniem eens dat we echt moesten zorgen dat we vanuit de controle en met meer beweging en lopende mensen teuge kapot konden spelen.

2de helft,
De gemaakte afspraken van uit de rust werden meteen zichtbaar en nam columbia duidelijk het heft in handen en drukte we teuge terug tot eigen helft.
En zo kregen we steeds meer grip op de wedstrijd met een teuge dat slechts beperkt werd tot verdedigen en dat leverde in 38ste minuut een mooie 2-0 op waarin we elkaar goed wisten te vinden en de ruimte voor het schot gevonden werd.
Hierna werd de omsingeling van de teuge defensie heftiger en heftiger met een columbia dat de bal steeds beter en sneller van links naar rechts lieten gaan en zo teuge geen schijn van kans gaven om iets terug te doen.
Met daarbij het vinden van de juiste momenten en diepte maakten we er in de 45ste minuut door een mooie combinatie met een aantal korte kaatsen er 3-0 van en werd de bal hard via de binnenkant vd paal binnen gewerkt.
Teuge dat na de 2-0 eigenlijk geen geloof meer had kwam er alleen nog een keer of 3 uit door de lange bal van hun keeper maar ook deze ballen werden zeer gedecideerd door onze verdediging keurig verwerkt en kwamen we geen enkel moment in de problemen al moest onze keeper die ene bal die ons ontglipt was nog even onschadelijk maken en dat deed hij op zeer knappe wijze door buiten ze eigen 16 de bal met een sliding voor de voeten vd spits weg te tikken.
Columbia dat de honger naar meer niet stilde drong verder aan en dat leverde weer goede kansen op en was het slechts wachten op de 4-0 en deze viel dan ook zo’n 10 min voor tijd en was de wedstrijd binnen.
Het resterende deel hield columbia met goed spel het heft in handen en lieten teuge kansloos en speelden we de wedstrijd zeer volwassen uit en was er ook op deze overwinning niks af te dingen.

Boys grote complimenten hoe jullie keer op keer het niveau halen en onze taken met en voor elkaar behalen.
Wij als begeleiding zijn trots op jullie ontwikkeling en hoe jullie de club columbia uitdragen naar een ieder toe.

Volgende week spelen we een lastige uitwedstrijd tegen robur 13-1.

Aankomende week gaan we daar weer naar toe werken.

Voor nu wensen we jullie een goed en fijn paasweekend met vanavond een leuk clubuitje naar Vitesse – Go ahead.