Wedstrijdverslag columbia 13-1

Vandaag zaterdag 12 november stond de uitwedstrijd bij wsv op het programma.

Om 10.45 uur was iedereen weer keurig op tijd aanwezig en zochten we de kleedkamer op, maar aangezien er een druk programma afgewerkt moest worden bij wsv zaten er nog 2 andere teams in de kleedkamer, mede hierdoor verliep het allemaal wat stroef en koste het allemaal wat meer tijd om ons in het mooie geel/zwart te steken.
Eenmaal omgekleed besloten we naar het veld te gaan om daar de wam up te doen en aansluitend de wedstrijd bespreking.
Toen we aankwamen bij het veld werd al snel duidelijk dat het een en ander niet goed was verlopen en moest er nog een 2de helft van een andere wedstrijd gespeeld worden, wat dus resulteerde in geen ruimte voor een warm up en met nog een klein half uur op de klok begon de tijd toch wel wat te dringen.
Uiteindelijk konden we 20 min voor tijd toch een stukje veld gebruiken voor onze warm up die uitermate goed verliep.
Na de warm up kwamen we even rustig bij elkaar om onze afspraken en plannen te bespreken, waarin we weer een aantal nieuwe dingen wat spelprincipes betreft toevoegde.

1ste helft.

De 1ste helft werd in gang gezet en wij lieten meteen wel zien dat we niet naar wsv gekomen zijn om zomaar even een potje te komen voetballen, de concentratie en gretigheid straalde vd spelers af en dat resulteerde in een goede beginfase waarin we wsv steeds verder terug drukte en wij het spelbeeld bepaalde, wsv dat er spaarzaam uitkwam maar verder niet gevaarlijk werd had de handenvol aan ons goede spel.
Columbia dat de druk hooghield en ook de juiste keuzes maakten wat het benutten vd ruimtes betreft kreeg een aantal goede mogelijkheden/kansen en dat had eigenlijk na een min of 20 toch echt wel 2 goals moeten opleveren.
Helaas bleven deze goals uit maar voetbalden we onveranderd door en legden we wsv onze wil op, en door een op snelheid neergetrokken spits (binnen de 16)dachten we de strafschop te krijgen. Echter werd de bal er buiten gelegd en dus geen strafschop.
Onze rechtsbuiten met een geweldig linkerbeen zag dit wel zitten en eiste de bal op.
Hij legde de bal zorgvuldig neer en verkoos dit keer de korte hoek boven de lange waardoor de keeper van wsv net op tijd in de juiste hoek kon liggen maar de bal niet kon klemmen, onze reactie hierop was snel en tikten we in de 25ste min via de rebound de 0-1 binnen(meer dan verdiend).
De laatste 5 min was het columbia dat het spel onder controle bleef houden en werkten we een goede 1ste helft af.

Rust.

In de rust mijn complimenten uitgesproken voor het vertoonde spel en spraken we af om met dezelfde intensiteit en gedrevenheid de 2de helft in te gaan.
Ook voerde we een wissel door en gingen we vol goede moed de 2de helft in.

2de helft.

De 2de helft begonnen we ietwat onrustig.
Wsv dat het op een andere manier aanpakte zette ons eigenlijk meteen onder druk en hadden wij het moeilijk om eronder te voetballen en had wsv de 1ste 10 min vd 2de helft het betere van het spel.
Wsv dat in de 41ste min een corner kreeg mocht deze nemen vanaf de lijn vd 16 ipv het streepje dat halverwege de cornervlag en 16 zit. Bij mij zijn regels, regels en dus houd je je daaraan.
Echter werd deze bal gewoon genomen en belandde wat gelukkig achter onze doelman en dus stond het in de 41ste min 1-1.
Wij voerden wederom een wissel door en dit zorgde er langzaam voor dat we weer wat meer grip kregen en ging het spel wat meer op en neer.
De wedstrijd werd wat steviger en zo nu en dan werd er van beide kanten een stevig koekie uitgedeeld.
Columbia dat probeerde te blijven voetballen kwam er steeds beter uit en maakten we weer de juiste keuzes waardoor we weer beter aan ons eigen spelletje toe kwamen. Dit leverde verder geen hele grote kansen op, maar konden we toch een aantal keer de trekker over halen vanaf de 16.
Wsv dat in de counter er een aantal keer snel en gevaarlijk uitkwam, kon ook niet tot echt grote kansen komen en zo tikte de tijd langzaam verder.
Na aangeven vd scheids dat er nog 1 min te spelen was werd onze spits hard maar zorgvuldig ingespeeld en werd er direct goed bijgesloten waar we na een goede korte kaats verwoestend hard uithaalde en de bal achter de wsv doelman knalde.??
1-2 dus voor columbia in de laatste min.
Wat kan een overwinning soms zoet zijn, heerlijk om dit dan te doen bij en tegen wsv.????

Trots op wat jullie vandaag hebben laten zien,
Goed voetbal maar ook veerkracht en weerbaarheid.
Op karakter een wedstrijd zo over de streep trekken is gewoon grote klasse boys.
En bedankt voor weer een geweldige wedstrijd.

Voor nu een fijn weekend verder en tot dinsdag.