Wedstrijdverslag van columbia 08-1 tegen diepenveen

Vandaag stond op een druilerige ochtend en een kletsnat veld de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Diepenveen op het programma. Met de ontbrekende Bulldozer en een niet fitte Noppert begonnen we aan de wedstrijd. Het vertrouwde duo Blok en Beton stond gezamenlijk in de achterste linie. Op het middenveld hadden we Stormram en Balgoochelaar staan. Voorin stonden Speedy Gonzalez en Sylvester Alone. De eerste minuten was het aftasten bij elkaar. Geen echt kansen en de slag was op het middenveld. Na een paar minuten wilde Diepenveen een voorzet geven. Echter werd deze van richting veranderd door een strijder waardoor deze achter doelman Noppert terecht kwam. Dit schudde de strijders wakker. Er werd geknokt voor elke meter. Echter waren we soms te egoïstisch en vergaten we dat er misschien teamgenoten beter voorstonden. Toch was er een individuele actie nodig om de 1-1 te maken. Nog maar net bijgekomen van al het gejuich was het al 2-1. De mooiste goal was de 3-1. Vanuit de keeper werd er op gebouwd en na een mooie rush langs de lijn met een loepzuivere voorzet werd het 3-1. Einde van de 1e 10 minuten. Wat al wel zichtbaar was dat beide teams niet voor elkaar onder deden. We waren nog maar net begonnen aan de 2e 10 minuten en de 3-2 lag al achter onze keeper. Beide ploegen kregen kansen. Maar beide teams hadden een betrouwbare sluitpost. Helaas door verkeerde inschatting van een pass was de ruststand 3-3. Als je het speelbeeld zag was dit misschien ook wel de juiste afspiegeling van de wedstrijd. In de 2e helft merkte je dat het veld zwaar werd door de regen en dat de strijders last kregen van de kou. Toch werd er geknokt. Als het niet met mooi voetbal kan dan maar de beuk er in. En dat gebeurde ook. Met een keihard afstandsschot die iedereen alleen maar heeft kunnen horen zo hard ging die kwamen de strijders toch weer op voorsprong. 4-3. Diepenveen liet zich niet van de wijs brengen en ging vol in de aanval. Ondanks dat de verdediging en keeper veel kansen om zeep hielpen werd het toch 4-4.
Met nog 10 minuten op de klok werd er afgesproken dat achterin geen risico meer genomen zou worden. Gewoon 2 echte auspütsers achterin. Weg is weg. De krachten vloeiden weg. Maar met nog een allerlaatste sprint door Stormram werd het toch 5-4. Diepenveen moest komen en met nog een paar minuten op de klok leek 6-4 er aan te komen. Echter met een geweldige sliding maakte de verdediger van Diepenveen deze kans onschadelijk. Toch zouden de 3 punten niet aan de winkewijert blijven. Diepenveen wist uit een allerlaatste scrimmage de 5-5 te maken. Gezien de wedstrijd was dit ook een uitslag waar een ieder mee kon leven gezien de voorbereidingen waarin ziekte het team had geteisterd. Daarom hebben jullie een goede prestatie neergezet.
Probeer het overspelen te houden en als je gepasseerd bent wel terug te verdedigen want de verdediging kan het niet alleen. Gewoon keihard trainen deze week en dan volgende week gewoon weer ten strijde trekken.