Jeugdnieuws

Wat maakt jou uniek als trainer

Elke trainer is uniek op zijn eigen manier met zijn eigen ideeën, enthousiasme en gedrevenheid.
Belangrijk is dat je er veel plezier aan beleefd, maar dat plezier ook zeker overbrengt op je jeugdspelers, met plezier leer je nou eenmaal sneller.
De kunst om dat voor elkaar te krijgen lijkt makkelijker dan het is, maar voor een ieder haalbaar.
De durf om de stap te zetten om voor een groep fantastische spelers te gaan staan is voor vele een hoge drempel, vaak komt dit voort uit angst om het niet goed te doen, maar die angst is nergens voor nodig, want iedereen kan zichzelf ontwikkelen en een betere versie van zichzelf maken in het trainers gilde.
De sleutel hiervoor is geduld en energie steken in jezelf om te leren begrijpen en te voelen hoe je met jeugd om gaat die graag samen met jou als trainer beter wilt worden.
Iedere trainer en iedere jeugdspeler kan beter worden elke week weer, want oefening baart kunst.
De kunst om dit samen te bereiken is saamhorigheid, wederzijds respect, structuur maar vooral samen plezier hebben in het beter worden door met en van elkaar te leren.
Te leren op welk niveau dan ook maakt het zo ontzettend mooi om binnen een vereniging te werken aan en met elkaar om uiteindelijk het doel te bereiken wat je als trainer graag wilt en dat is ontwikkelen van kwaliteiten van zowel jezelf als de spelers.
Kwaliteiten die je niet wist dat je ze in je had, maakt jou als trainer de juiste man voor welke groep dan ook.
Kwaliteit van trainer en spelers die samengevoegd zorgen voor de mooiste belevenissen binnen een vereniging.
Het samen genieten van al het geleerde en dat zaterdags terug zien op het veld als we de tegenstander gaan laten zien hoe goed we al zijn en wat we allemaal al geleerd hebben van de trainer die eerst niet durfde maar toch trainer werd en die hoge drempel overwon net zoals de spelers deze wedstrijd overwonnen door samen al het geleerde om te zetten in doelpunten maken, want ja doelpunten maken blijft toch het allerleukste.
Maar ook als het even niet lukt, maar toch weer gezamenlijk het beste eruit gehaald te hebben wat voor een fantastische voetbal week heeft gezorgd.
Want elke week weer worden we beter en leren we wat er beter kan.

Slecht??? Nee wij praten nooit over slecht maar over dingen die al heel goed gaan of beter kunnen, want op deze manier houden we de motivatie hoog omdat we al zoveel goed doen en dat hebben we geleerd van de trainer die ons beter maakt, ja samen met hem zijn wij een team, een team die ervoor elkaar is en klaar staat om te leren.
Samen leren dat is wat ons team maakt dat we nu zijn, op welk niveau dan ook.
Niveau?
Wat zegt niveau nou eigenlijk, in mijn beleving helemaal niet veel en zou het veel liever gelijkwaardigheid noemen, want juist door te voetballen met gelijkwaardige spelers maken je beter omdat je erg veel van en met elkaar kan leren.
Leren net zoals iedere trainer dat doet en met veel passie, gedrevenheid en plezier op het veld staat.
Met de 3 bovengenoemde ingrediënten zorgen zij er samen voor dat ieder kind binnen welke vereniging dan ook met plezier ontwikkeld.
Trainer en team zijn samen 1 en alle trainers met hun teams maken samen de vereniging op welk niveau dan ook.
Een niveau dat past bij je leden en je 1ste elftal houden de club gezond en zal iedereen met veel plezier de ontwikkeling van zichzelf als trainer maar ook van hun spelers en teams de club brengen waar het hoort.
De gelijkwaardigheid van een ieder is hierin de sleutel die elke vereniging maakt zoals die hoort te zijn.
Een vereniging met liefde voor elk voetballend lid (jong en oud), trainer of in welke vorm als vrijwilliger dan ook maken jouw club een plek waar je graag komt om jouw kwaliteiten te delen met iedereen die jouw club een warm hart toedraagt.
En met deze gedachte maken wij de club Columbia samen tot een plezierige plek waar iedereen kan doen wat hij of zij leuk vind en dat is elkaar beter maken in hetgeen wat ze graag doen en dat is door te leren van en met elkaar, met het plezier voorop.

Avv Columbia is the place to be!!!

Deel deze pagina via: