Wedstrijdverslag columbia 08-1 tegen SV Twello 08-1

Vandaag stond aan sportpark de Winkewijert de wedstrijd van de strijders tegen de leeftijdsgenoten van Twello op het programma. Uit het verleden is gebleken dat dit een zware tegenstander was waar wij veel moeite mee hebben. Helaas hadden we 1 afmelding maar de overige strijders hadden er wel zin in. Vandaag hadden we weer even stiekem geshopt bij sc Heerenveen en doelman Noppert ingehuurd. Vanaf het eerste fluitsignaal was Twello de bovenliggende partij. Ze schoten uit de startblokken en na een paar goede verdedigingsmomenten en reddingen van onze goalie was het dan toch dik verdiend raak voor Twello. Er werd geprobeerd over te spelen echter was Twello gretiger begonnen en liet ons niet ons vertrouwde spel komen. Namelijk verzorgd voetbal en met een grote dosis inzet. Na 10 minuten stond het dan ook dik verdiend voor Twello 1-4. Een peptalk volgde van Dirk Kuijt waarna er aan de 2e 10 minuten werd begonnen. Er werd nu geknokt voor elke meter en nu waren de strijders die wat kansen kregen. Maar Twello had ook een goede sluitpost op de goal en hield vakkundig zijn goal schoon. Als het niet met mooi voetbal kan dan ging de beuk er maar in. Twello kwam niet meer richting Noppert en zo bleef het tot de pauze 1-4.

Toen er aan het 3e bedrijf begonnen werd brak het zonnetje door. Zou dit doorslaan op de jongens in positieve zin. Helaas niet. Het leek wel of de pijp leeg was. Twello nam weer de bovenhand maar gelukkig hadden we noppert op de goal. Kenmerkend was dat iedereen dacht dat een schot richting de bovenhoek ging maar onze goalie deze vakkundig wegdook. Ook hadden we pech met de doellijntechnologie. Het horloge van de scheidsrechter, die overigens zeer goed floot, gaf aan dat de bal de doellijn had gepasseerd maar was dit wel zo? Na uitvoerig bestuderen van de beelden bleek hij minuscuul in het gelijk te staan. Complimenten hiervoor aan de scheidsrechter. Na de 3e helft had Twello de score opgevoerd naar 1-7. Met een allerlaatste donderspeech werd er nog 1x 10 minuten volledige inzet en de beuk erin gegooit. Hoewel Twello toch uitliep naar 1-9 waren het de strijders die het laatste woord hadden. 2-9 en 3-9. Daar was het Emanuel Luinge die voor het laatst floot.

Helaas een forse nederlaag waar veel van te leren valt. Misschien wel de minste wedstrijd die we vanaf september gespeeld hebben maar laten we maar zeggen dat een incident is geweest en vol vertrouwen aan het laatste seizoen beginnen. Weet wel jongens dat we deze tegenstander dan weer zullen treffen. We halen onze lering eruit en gaan gewoon keihard door met trainen zodat we ze de volgende keer wel een koekje van eigen deeg kunnen geven en kunnen laten zien wat wij in huis hebben.