SP Teuge 14-1 – AVV Columbia 14-1

Zaterdag 18 maart. Een zonnige ochtend op Sportclub de Dulmer.

Onze 4e wedstrijd na de winterstop. Door de sneeuwval van vorige week alweer even geen wedstrijd meer gehad, maar we waren er meer dan klaar voor. Kunnen we vandaag weer 3 punten meenemen?

We hadden een korte, maar goede en geconcentreerde warming up. Je voelde de focus van onze kanjers. Na de opstelling en teamtaken te hebben besproken konden we om 10.45 uur de bal laten rollen.

Columbia wat meteen sterk uit de startblokken schoot, probeerde meteen controle te pakken. Het begin was nog een beetje onwennig, maar we kregen snel grip. Na een korte aanval, was het Démen die de bal binnen kon tikken voor de 0-1. Teuge wist niet wat hun overkwam. In de eerdere 2 ontmoetingen verloren wij met 7-1 en 2-0. Columbia voetbalde vrolijk verder. Een oefening waar wij vaak op trainen om de bal het werk te laten doen in kleine driehoekjes, werd perfect uitgevoerd. Raphael en Démen combineerden erop los om vervolgens een perfecte bal breed te geven. Mirko die zijn hoofd koel hield, benutte de kans en bracht in minuut 9 de 0-2 op het scorebord. Teuge wat meteen gefrustreerd raakte en niet tegen ons spel opgewassen was, werd steeds verder teruggedrukt. Na opnieuw een goede opbouw en een mooie steekpass op Mirko, kregen we de ideale kans om een derde te maken. Helaas ging deze bal er niet in. Vanaf minuut 22 werd het wat slordiger aan onze kant. Ineens werd er niet goed meer opgebouwd. Dat bracht Teuge terug in de wedstrijd. Teuge wat er tot aan de rust 2x door kwam, was uiteindelijk ongevaarlijk. Het gat werd telkens dichtgelopen door onze verdediging.

We gingen de rust in met een 0-2 voorsprong. We bespraken de 1e helft die voor een groot gedeelte super goed was. We legde uit waar we dingen anders moesten doen. En voerde 2 wissels door.

Teuge wat met goede moed de kleedkamer uit kwam, werd na 3 minuten spelen op een 0-3 achterstand gezet. Wederom een goede aanval en eindelijk kozen we voor de beste optie. En dat was Raphael die op randje 16 de bal binnen streepte. We bleven kansen creëren. En hadden er een grotere uitslag van kunnen maken. Met nog 15 minuten te spelen, gooide Teuge hun laatste troef naar voren waardoor ze 3-3-4 speelden. Ook daar werden wij niet angstig van en bleven heel volwassen spelen. Jamie, die Ivo dit weekend verving, had een rustige middag. In de slotfase werd het even billenknijpen. We gaven daar nog bijna de 0 weg, maar gelukkig miste Teuge 1 van de enige kansen die ze kregen. Na 73 minuten spelen, maakte de prima fluitende scheidsrechter er een einde aan. 3 punten in de tas!

Trotse trainers die dit resultaat na veel oefening, terugzien op het veld. Gelukkiger kan je ons niet maken. In de kleedkamer heerste stilte. Moe gestreden. Maar dat is een mooie samenvatting van de focus en volwassenheid die het team de hele wedstrijd heeft vastgehouden. Na ze een beetje op te jutten, kon ons overwinningsnummer er toch komen. “WIJ HEBBEN GEWONNEN”