Columbia 08-1 tegen DZC’68 van 21-01-2023

Vandaag stond de wedstrijd tegen het onbekende DZC’68 op het programma. Na een lange winterstop waarin de strijders genoten hebben van de rust en de feestdagen was het vandaag weer vol aan de bak in de nieuwe competitie. Meneer griepvirus had het team niet overgeslagen en bijna het gehele team heeft de afgelopen weken dan ook ziek op bed gelegen. 2 strijders waren nog dusdanig ziek dat het voor hun niet mogelijk was om vandaag te spelen. Ondanks de gure wind stonden er 6 strijders aan de aftrap die tot op het bot gemotiveerd waren. DZC was een onbekende en het was dus onduidelijk wat we konden verwachten. Op het mooie complex lagen de velden er als een biljartlaken bij.
Vanaf de aftrap was 1 ding goed zichtbaar. Ze waren wakker vanaf het eerste moment. De eerste paar minuten was DZC de licht bovenliggende partij. Naarmate de 1e 10 minuten verstreken kwamen de strijders beter en beter in de wedstrijd. Toch was het DZC die de score opende. Vervolgens was het columbia dat de bovenliggende partij was en ook enkele goede kansen kreeg. Echter de rode draad van het hele seizoen is dat er veel kansen nodig zijn om te scoren.

In de 2e 10 minuten was de begin periode voor de strijders. Ondanks dat het griepvirus de laatste weken rond zwierf werd er verschrikkelijk goed over gespeeld. Er werd echt gekeken wie vrij stond en in plaats van dat er alleen maar naar de bal gekeken werd en gerend was het het balletje wat van a naar b gespeeld werd en het werk deed. Dit resulteerde dan ook in de dik verdiende 1-1. Kenmerkend was het goede overspel bij deze goal. Toeschouwers op de banken waren nog aan het feesten en werden stil nadat vrijwel vanaf de aftrap de 2-1 voor DZC er al in lag. Waar normaal de koppies gingen hangen moedigde de strijders elkaar aan om het niveau, wat hoog was, vast te houden. Deze motivatie naar elkaar leverde een paar geweldige aanvallen op de mat die over vele schijven gingen. De 2-2 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Deze goal illustreerde de gehele wedstrijd vanuit achterin mooi opbouwen via de zijkant voor geven en afronden. 2-2 was de ruststand.
In de 2e helft was het speelbeeld tekenend voor de wedstrijd. 2 ploegen die echt aan elkaar gewaagd waren en echt niet onder deden voor elkaar. Beide teams speelde mooi voetbal en  creëerde vele mogelijkheden. Echter was het DZC die de 3-2 maakte. Columbia begon risico’s te nemen om de gelijkmaker te maken en dat resulteerde in een vlijmscherpe counter die de 4-2 resulteerde. De koppies bleven omhoog en ze bleven elkaar positiviteit inpraten.
Nog 10 minuten. De strijders gingen drukken en kansen waren er dan ook zeker. Echter DZC had sc Heerenveen volgens mij gebeld en hadden andries noppert voor 1 wedstrijd getransfereerd. De keeper hield met prachtige reddingen DZC overeind. En waar iedereen zat te wachten op de 4-3 stond er ineens 5-2 op het scorebord. Het balletje bleef rondgaan en vlak voor tijd werd toch de 5-3.
Helaas een nederlaag maar man man man wat heb ik genoten van jullie vandaag. Er werd zo goed overgespeeld en elkaar positief aangemoedigd. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar in mijn ogen. 2 goed voetballende ploegen die niet voor elkaar onder deden. Strijders dit niveau vast houden naar volgende week. Voor de goal moeten we wel elkaar de bal gunnen en niet van elkaar afpakken want het maakt niet uit wie hem erin schiet. Als jullie dit nog verbeteren gaan jullie een mooie competitie tegemoet. Maandag weer lekker trainen en gaan jullie verder werken aan wat vandaag goed ging om het nog beter te maken.
Volgende week staat groen wit op het programma. Voor ons geen onbekende en resultaten uit het verleden spreken in ons voordeel maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.