Columbia 13-1 wint strijd om koppositie van Eerbeekse boys 13-1

Vandaag de topper tussen de nummers 1 en 2 op het programma.
Columbia 13-1 dat 2de staat en eerbeekse boys dat de koppositie in handen heeft.

Na een wat chaotische voorbereiding waarin we moesten improviseren door organisatorische zaken en het heilig stellen van velden, vingen we na onze bespreking de warm up aan op het trainingsveld omdat ons speelveld nog niet vrij was ivm andere wedstrijden.
De warm up verliep naar behoren en een minuut of 5 voor aanvang vd wedstrijd bewogen we ons van het trainingsveld naar het speelveld waar we ons klaar maakten en de laatste woorden over de gemaakte afspraken tot ons namen.

1ste helft,

In de 1ste helft begonnen beide ploegen allebei wat aftastend en lieten ze zien meer bezig te zijn met niet verliezen dan met winnen.
Deze manier van spelen leverde beide ploegen weinig tot geen kansen op en werd er vooral gespeeld tussen beide 16 meter gebieden.
Na wat kleine aanpassingen van manier van spelen kwam de wedstrijd iets meer los en kwam Eerbeekse boys steeds minder aan het voetballen, waar ze eerst nog de strijd op het middenveld wonnen was dit nu ook niet meer het geval.
Het controleren vd wedstrijd verliep moeizaam maar toch kregen wij wat meer druk naar voren en leverde dit in de 24ste minuut een vrije trap op.
Deze vrije trap die ineens en hard op goal werd afgevuurd was de keeper van eerbeek iets te machtig en loste de bal waarna onze 10 scherp reageerde en de bal binnentikte 1-0 voor dus.
De resterende minuten vd 1ste helft verliepen zoals het begon en haalde we zonder problemen de rust.

De rust,

In de rust bespraken we dat we zeer tevreden waren over de beleving en strijd die we leverde, maar hadden we het ook o er het voetballende gedeelte waarin we veel onrust hadden.
Rust aan de bal was dus nodig om ons eigen spel beter te kunnen uitvoeren.

2de helft,

In de 2de helft lieten wij gelijk zien dat wij de koppositie wouden overnemen en daar ook aanspraak op maakten.
We zaten kort in de omschakeling en bij vlagen bespeelde we de ruimte die ontstonden goed.
Onze rechtsbuiten die een uitermate goede wedstrijd speelde werd een aantal keer goed gevonden en dat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden.
Na 37 minuten spelen ging de bal over de andere kant en brachten we over een paar schijven net 1x raken onze nieuwe nummer 10 in stelling die verwoestend uithaalde en de 2-0 binnenschoot.
Eerbeekse boys dat vanaf het begin vd 2de helft niet van eigen helft af kwam had het lastig met onze manier van spelen en hielden wij door collectief hoog op het veld te staan de druk vol op onze tegenstander.
Na verschillende doelpogingen kon het niet anders dat de 3-0 ook zou vallen.
En deze viel dan ook door een fantastische (ala zlatan) individuele actie waarin hij door de defensie van eerbeek soleert en de bal achter de doelman prikte.3-0 dus in de 49ste minuut.
Met nog een goede 11 minuten te spelen bleef het spel ongewijzigd en had eerbeek zich erbij neergelegd.
Columbia dat bleef drukken om meer goals te maken kreeg het niet voor elkaar om er nog een paar bij te maken.
De tijd tikte weg en de winst werd al meer en meer gevoeld bij onze jongens en dat lieten we met veel gejuich en gespring ook zien na het laatste fluitsignaal.

Dik en Dik verdiende overwinning van onze toppers van Columbia 13-1.
Een team dat het hele seizoen in de competitie al ongeslagen is en dat met een kleine groep spelers die elkaar meer dan ooit nodig hebben dit allemaal voor elkaar boksen is echt GROTE KLASSE!!!
Wij als trainer en leider zijn ontzettend TROTS op wat jullie keer op keer laten zien.
Volgende week kunnen we onszelf belonen met het kampioenschap als we de lastige uitwedstrijd bij csv apeldoorn weten te winnen.
Mocht dit niet lukken dan hebben we de week erop met onze inhaalwedstrijd thuis tegen groen/wit een 2de kans.
We hebben het dus zelf in de hand boys en ik weet zeker dat we dit met elkaar kunnen doen.??⚽️

Voor nu een heel fijn weekend verder en tot dinsdag.