Wedstrijdverslag

Zuur gelijkspel voor Columbia 2

Op zondag 13 november 2022 stond voor Columbia 2 de belangrijke uitwedstrijd tegen OBW 2 op het programma. Bij winst was Columbia zo goed als zeker periodekampioen. De aftrap in Zevenaar was om 12:00 uur.

Op een zonovergoten Sportpark Hengelder ging de eerste helft gelijk op. Beide elftallen kregen kansen op de openingstreffer, waardoor er een leuke ontstond. Uiteindelijk was het Columbia met de eerste treffer. Met een prachtige kopbal van Rik werd de 0-1 op het scorebord gezet. Dit was tevens de ruststand.

Een kwartier na rust kwam Columbia zelfs op 0-2. Michael wist het net te vinden. Columbia goed opweg naar opnieuw drie punten en de eerste periodetitel. Na de goal van Michael ging OBW opportunistischer spelen en opzoek naar de aansluitingstreffer. Uit een corner viel deze ook en zo waren de gastheren terug in de wedstrijd (1-2). Columbia werd door de goal steeds verder onderdruk gezet en kwam er niet vaak meer uit. Tien minuten voor tijd viel ook de gelijkmaker en zo gaf Columbia de belangrijke voorsprong uit handen (2-2). Na de gelijkmaker gingen beide elftallen opzoek naar de overwinning. Columbia kreeg nog een kans via Erik, maar het was vooral de thuisploeg wat op het einde nog aanspraak maakte op de overwinning. Gelukkig hield Raymond met een aantal mooie saves de stand op 2-2. Eindstand 2-2.

Een zuur gelijkspel voor Columbia 2. Door de overwinning van De Bataven tegen Robur (1-2) pakken de heren uit Gendt de eerste periodetitel.

Opstelling:
Raymond van Hunen, Amro Abbas (Joey Vreedeveld), Erik Nammensma, Jesse Veldhoen, Joost Dallinga, Rik van Veldhuizen, Léon Roufs, Bahman Taheri, Michael Langenbach (Sam Andela), Timo Schiphorst (Rowan Weijland), Erfan Razaghpour.

Programma:
27 november 2022: Columbia 2 – VDZ 2 10:30 uur.

Topscores:
1. Philip Cossee: 5
2. Erik Nammensma: 3
Michael Langenbach: 3
3. Timo Schiphorst: 2
4. Sjoerd ten Asbroek: 1
Aron Muteba Beya: 1
Bahman Taheri: 1
Rik van Veldhuizen: 1

Voor de stand en overige uitslagen ga naar www.voetbal.nl. Volg Columbia 2 op Instagram! (@avvcolumbia2).

Deel deze pagina via: