Wedstrijdverslag

Eerste driepunter voor Columbia 2

Op zondag 2 oktober 2022 stond voor Columbia 2 de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma met als tegenstander Spero 2 uit Elst. Na het gelijkspel van vorige week gingen de Columbianen wederom op jacht naar de eerste driepunter. Onder leiding van scheidsrechter Oldenhave werd er om 10:30 uur afgetrapt.

Columbia bleek als snel de bovenliggende partij. Het duurde dan ook niet lang voor dat het eerste doelpunt viel. Philip wist van randje zestien de bal binnen te schieten (1-0). In de eerste helft bleef Columbia de bovenliggende partij, maar de scoren werd na een aantal kansen niet uitgebreid. Ruststand 1-0.

Na de thee bleef Columbia de betere ploeg en ging het opnieuw opzoek naar de 2-0. Het lukte de thuisploeg alleen niet om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Een grote kans voor Philip, Joost en Erik met een bal op de paal zorgde ervoor dat de 1-0 toch nog lang op het scorebord bleef staan. Uiteindelijk was het Philip weer die het netje wist te vinden. Hij zorgde met een mooi schot voor de bevrijdende 2-0. Na de goal ging Columbia opzoek naar meer en kreeg dat ook. Na een voorzet wist linksback Sjoerd de bal mooi binnen te koppen (3-0). Wedstrijd beslist en de eerste driepunter is binnen. Vlak voor tijd leek Spero nog een eretreffer te maken, maar Yakup wist met een prachtige save de nul te houden. Eindstand 3-0.

Na twee wedstrijden pakt Columbia 2 de koppositie in de 1e klasse – B. De eerst volgende wedstrijd is op zondag 16 oktober 2022, dan wordt er thuis gespeeld tegen Orion 2 uit Nijmegen.

Opstelling:
Yakup Ece, Joey Vreedeveld (Jesse Velhoen), Sebastiaan Lindeman (Danny Kuhnen), Jeroen Riborn, Sjoerd ten Asbroek, Rik van Veldhuizen, Erik Nammensma, Léon Roufs (Joost Dallinga), Philip Cossee (Bahman Taheri), Timo Schiphorst, Tom Jansen (Michael Langenbach).

Programma:
16 oktober 2022: Columbia 2 – Orion 2 10:30 uur.

Topscores:
1. Philip Cossee: 3
2. Sjoerd ten Asbroek: 1

Voor de stand en overige uitslagen ga naar www.voetbal.nl. Volg Columbia 2 op Instagram! (@avvcolumbia2).

Deel deze pagina via: