NiEuWs

Nederlaag in Apeldoornse derby: 2-1

De derby in de eerste klasse D tussen WSV en Columbia werd op zaterdagavond om 19:00 uur gespeeld op Sportpark de Voorwaarts. Dit zal eveneens met de return later dit seizoen op De Winkewijert gebeuren. Het enige vuurwerk deze avond zagen we echter alleen voor de wedstrijd.
Bovendien viel de publieke belangstelling ook tegen. Van een ouderwetse derby, waarin voor elke meter gevochten werd, was geen sprake. Beide ploegen kennen elkaar inmiddels door en door, alleen de afgelopen maand al werd er 3x tegen elkaar gespeeld, voor de Apeldoorn Cup, voor de beker en nu dus voor de competitie.

De eerste helft was duidelijk voor de thuisclub. Een goede redding van Mike Koldenhof en de paal stonden een vroeg doelpunt in de weg, voordat na een kwartier dan toch de openingstreffer viel te noteren. Een aanval van WSV werd voor het doel goed afgerond: 1-0. WSV bleef hierna een veldoverwicht houden en leek na ruim 40 minuten opnieuw te scoren, maar de scheidsrechter keurde, na overleg met zijn assistent, het doelpunt af vanwege buitenspel. Zo gingen we de rust in met een 1-0 stand.

Iedereen die iets langer in de kantine was gebleven in de rust, heeft de gelijkmaker van Columbia gemist. Direct na de hervatting trof Joey Koopman in de eerste de beste aanval van de geelzwarten het doel: 1-1. Dit beloofde wat voor het vervolg, maar helaas kon Columbia aanvallend niet overtuigen.
Na bijna een uur voetballen scoorde WSV wel weer: 2-1. Het werd een gelijkopgaande strijd daarna, met voor beide doelen kleine kansen, maar gescoord werd er niet meer. Daarmee kwam de overwinning terecht bij het elftal dat zijn kansen het best benutte en was de eerste nederlaag in deze competitie voor Columbia een feit.

Volgende week zondag 9 oktober speelt Columbia weer thuis op Sportpark de Winkewijert. Zondagmiddag om 14:00 uur is MASV uit Arnhem de tegenstander.
Er is ook geloot voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Hierin ontmoet Columbia thuis de vierdeklasser SDOL uit Luttenberg. De wedstrijd staat voor zondag 23 oktober a.s. op het programma.