Jeugdnieuws,  Wedstrijdverslag Jeugd

Wedstrijdverslag Columbia 08-1 van 17-09-2022

Vandaag stond op het regenachtige sportpark de clash op het programma tussen de tijgers van 08-1 tegen de leeftijdsgenoten van AZC . Met een ontbrekende Noë en een net van ziekte herstelde Loek waren de tijgers aan de start van de wedstrijd. Met een tijdelijke huurcontract van 1 wedstrijd was het Erfan die het elftal vandaag kwam versterken.

Op het kletsnatte veld begonnen de tijgers, anders zoals de voorgaande weken, scherp aan de wedstrijd. Ivm de werkomstandigheden werd er besloten om de trainingsjassen aan te houden tijdens de wedstrijd. De tijgers hadden dan ook de eerste mogelijkheid. Gaandeweg werd AZC ook gevaarlijk maar stond de kleinste man op het veld, Mattheus, zijn mannetje tussen de palen. Met een hard schot was het Bryan die de scoren opende. Leuk feitje hierbij is dat deze tijgers het voor elkaar hebben gekregen om er voor te zorgen dat iedereen binnen 3 wedstrijden het netje had weten te vinden. Het spel was verzorgd en er word tot dat moment goed samen gespeeld. Maar vlak voor het fluitsignaal was het AZC die gelijk maakte. De 2e 10 minuten was mede door de regen totaal niet zoals de strijders zich dit seizoen hebben laten zien. Er werd niet meer samen gespeeld en de opdrachten die ze meekregen werden niet meer uitgevoerd. Ook zat bij AZC volgens mij een familielid van Ronald Koeman want die jongen had een gigantisch hard schot in de benen. Mede hierdoor was de ruststand dan ook 1-5.

Met Mattheus in de spits en Bryan als keeper begonnen we de 2e helft. De technische staf heeft flink duidelijk gemaakt wat er van ze verwacht werd. Met frisse moed begonnen de tijgers aan de 2e helft en de peptalk leek ook door te dringen maar toch was het AZC die de 1-6 maakte. Waar verwacht werd dat de koppies gingen hangen kwam dat voor een ieder bedrogen uit. Ineens leken de tijgers te beseffen dat ze als team veel meer konden dan alleen. Er werd prachtig samen gespeeld en AZC werd bij de strot gegrepen. Waar bin de tijgers meer en meer energie in de wedstrijd gelegd werd zag je de krachten bij AZC weg vloeien. In de laatste minuut van de 3e 10 minuten was het dan ook. 2x raak. 3-6. Met een flinke dosis energie en positiviteit werd er begonnen aan de laatste 10 minuten. De trainingsjassen gingen uit en van zowel de bank van AZC als bij de meegereisde supporters hoorde je paniek in de stem van ojee nu gaat het gebeuren. Columbia greep AZC bij de strot. Elke bal bleek gevaarlijk. Er werd een tactiek toegepast waar AZC geen raad mee wist. Lange ballen van Bryan kwamen achter de verdediging en het werd dan ook snel 4-6. Met nog 8 minuten te gaan leek er zeker een punt in te zitten. Elke lange bal van Bryan kwam achter de verdediging en 2 minuten voor tijd was het dan ook 5-6. De coach van AZC bouwde een muur voor hun eigen goal en Columbia ging gewaagd spelen. 1 verdediger en 4 aanvallers. Middenveld werd overgeslagen. Er werd nog 1 grote kans gecreëerd maar deze ging er helaas niet in. Daar floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Frank Jol voor het laatst. Helaas 5-6 verloren maar niet getreurd op de 2e helft mogen jullie trots zijn.

Onthoud goed dat jullie als team samen heel sterk zijn en als jullie samen blijven spelen jullie iedereen het heel moeilijk kunnen maken. En dat een wedstrijd 4x 10 minuten duurt en niet 3x. Volgende week is mij ter oren gekomen dat jullie als team sportief naar albatross gaan fietsen. Ik heb met de redactie overlegd en zal er dan bij zijn. Deze week weer flink trainen en op naar volgende week om te kijken of jullie daar de punten mee kunnen nemen naar de winkewijert