Jeugdnieuws,  Wedstrijdverslag Jeugd

Wedstrijdverslag 10-09-2022 van de tijgers van 08-1

Vandaag stond de eerste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. Op het sportcomplex de Wormense Sport Vereniging mochten de zwart/geel gestreepte tijgers aftrappen waarna de zeer regenachtige wedstrijd tegen WSV J08-2 begon. De eerste 10 minuten werden gedomineerd door de thuisploeg en kwamen we al snel met 2-0 achter te staan. Het combinatiespel liep door de regen en waarschijnlijk het kunstgras niet zoals verwacht. Maar de zwart/gele tijgers lieten het er niet bij zitten. Ik weet niet wat er in hun bidons zat maar het spel veranderde compleet in de tweede kwart van deze zinderende wedstrijd. Vlak na de aftrap was daar Matheus met de 2-1. Een schitterend doelpunt in de verre hoek. Thijs scoorde niet lang daarna de 2-2. Vanuit de corner schoot hij de bal fraai in de korte hoek na een korte dribble. De wedstrijd leek gelijk op te gaan totdat vlak voor rust helaas de 3-2 werd gemaakt door WSV.

In de rust voelde de spelers dat er meer in zat. De trainersstaf voelde dit ook en gaven nog wat kleine tactische aanwijzingen. Maar dat was eigenlijk niet nodig. Wat een geweldige 3e kwart was het om te zien. De tegenstanders werden vroeg gestoord in hun opbouw en kwamen eigenlijk niet meer toe aan hun spel. Gijs, die van links naar rechts rende over het veld, pakte de bal af en liep naar het doel. Wat een balbeheersing en ja hoor, daar was de 3-3. De zwart/gele tijgers bleven maar druk houden en vroeg storen. Er volgde nog knap een aantal reddingen van Noë als keeper en hield knap de ballen uit het doel. Het goede spel liet zich vertalen in de 3-4. Matheus kreeg een fantastische voorzet van Gijs na mooi verdedigend werk van Laurens, Loek en Bryan. Wat een mooi pressiespel. In de laatste 10 minuten was het Columbia dat de boventoon voerde. Thijs maakte er na een solo ook nog 3-5 van.

Wat een wedstrijd!…..Wat een teamspirit!
We zijn ongelooflijk trots op onze spelers van Columbia J08-1.

Gaat het volgende week thuis weer lukken tegen A.Z.C?