Jeugdnieuws

De afsluiter

Zaterdag 11 juni 2022 was het na 2 jaar voor de Evenementen Commissie Jeugd eindelijk weer mogelijk om de seizoensafsluiting voor de jeugd te organiseren. Tijdens deze zonovergoten dag namen de spelers en speelsters deel aan de diverse landentoernooien verdeeld over meerdere leeftijdscategorieën. Zo speelden de JO8 en de JO9, de JO10 – JO12 en de JO13 – JO16 samen in teams.

Na het toernooi konden de kinderen lekker genieten van een bakje ijs en waren er op het terrein diverse springkussens aanwezig en konden de kinderen zich vermaken met levend tafelvoetbal. Voor enige verkoeling konden ze over de buikschuifbaan de waterbak in.

Tijdens de seizoensafsluiting wordt er traditiegetrouw een de “ridder” van Columbia benoemd voor zijn of haar bewezen diensten voor de jeugd van avv Columbia. Dit jaar is de eer naar Patrick van Amersvoort gegaan. Hij heeft zich de laatste jaren veelvuldig ingezet voor de jeugd in diverse functies. Hij is bij avv Columbia als trainer begonnen en is nu als hoofd VTCJ verantwoordelijk voor het voetbalbeleid voor de jeugd binnen de vereniging. Maar ook organiseerde Patrick de afgelopen jaren de zaal- en veldtoernooien, staat hij met enige regelmaat als scheidsrechter op het veld en is daar waar gewenst langs de lijn te vinden ter ondersteuning of als sparringpartner.

Bernard de Vries en zijn vrouw José hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun dank uit te spreken aan de inzet van de vele vrijwilligers die voor Bernard een mooie dag hadden georganiseerd toen hij werd benoemd tot Ridder van Oranje Nassau. Bernard en Jose willen om die reden de jeugd van avv Columbia een schenking doen. Een invulling hiervoor wordt nog nader afgestemd maar zal zeker iets blijvends zijn.

Al met al was het een fantastische dag waar de spelers en speelsters van de jeugd van hebben genoten.

Deel deze pagina via: