Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia volgend seizoen opnieuw 1e klasse

Voor de uitwedstrijd tegen BVC ’12 waren de verhoudingen duidelijk: Columbia was bij een overwinning veilig en BVC ’12 had niets meer om voor te voetballen, zij gaan volgend seizoen op eigen verzoek in de 4e klasse zaterdag spelen. De omstandigheden aan de grens van de Duitse heuvelen waren ideaal om er een leuke middag van te maken. Volop zonneschijn en een uitnodigende barbecue-geur, afkomstig van de naastgelegen recreatieplas Wylerbergmeer, maakten het vertoeven prettig op Sportpark Het Groothuis.

In de eerste helft leek het of de thuisclub nog een paar punten nodig had en dat de geelzwarten nergens meer voor hoefden te voetballen.
BVC ’12 begon met een groot veldoverwicht en de openingstreffer kon niet lang uitblijven. Na enkele kansen gemist te hebben, viel deze dan toch na ruim een kwartier. Sander Arts zorgde voor de 1-0. Columbia schrok hier even van en nog geen 5 minuten later lag de gelijkmaker in het net. Eddy zorgde voor 1-1. Toch nam de groengele thuisclub het heft weer in hadden en in de 23e minuut was het alweer 2-1, opnieuw door Sander Arts. Nu hield het overwicht aan en kwam Columbia een paar keer goed weg bij kansen van BVC ’12. Een achterstand van 3-1 of 4-1 behoorde zeker tot de mogelijkheden, maar gelukkig stond het slechts 2-1, toen het rustsignaal klonk.

Het kan niet missen dat er in de kleedkamer van Columbia een aantal motiverende woorden zijn gevallen, want het elftal kwam onherkenbaar terug in het veld. Ineens lukte alles weer en de ene na de andere goede aanval rolde op het BVC ’12-doel af. Dit resulteerde in de 50e minuut in de gelijkmaker van Boy Nuesink (2-2). De mogelijkheden voor de geelzwarten stapelden zich op. Joey Koopman had een goede kans en Levi Opdam gaf een hoge voorzet op maat, die door Jamarro Diks koppend net geen doel trof. Na bijna een uur spelen kwam dan de verdiende voorsprong. Na een aarzeling in de BVC ’12-defensie kon Eddy de 2-3 intikken. Hierna nog voldoende kansen om verder uit te lopen. De ingevallen Mike Cyubahiro kreeg een bijna niet te missen kans voorgeschoteld door Leon de Bok en de goed ingevallen Amro Abbas bracht ook leven in de aanvallen. Er werd echter niet gescoord! Hierdoor bleef nog steeds de gevaarlijke marge van 1 doelpunt op het bord staan en drong BVC ’12 in de laatste 10 minuten aan op de gelijkmaker. Toch was het slotakkoord voor Columbia, maar een schot van Levi Opdam scheerde de lat. Zo eindigde het met een 2-3 overwinning voor Columbia en kwamen we met de schrik vrij door na een zeer matige 1e helft een veel betere 2e helft te spelen.

Columbia bereikte hiermee een mijlpaal in de roemruchte clubgeschiedenis.
Eén keer eerder, begin jaren negentig, werd een jaar 1e klasse gespeeld, maar volgde weer direct degradatie. De handhaving nu is dus een unicum.

Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen in dit seizoen, te beginnen met een thuiswedstrijd op zondag 22 mei a.s. tegen Heino, één van de toppers in de eerste klasse E. De begint om 14:00 uur op De Winkewijert.

Opstelling van Columbia tegen BVC ‘12:

Leroy de Boer, Levi Opdam, Jop van der Linden, Mischa Hendriksen, Boy Nuesink, Stefan Derksen, Joey Koopman (65. Mike Cyubahiro), Saied Smakolli, Edilson Coelho, Leon de Bok en Jamarro Diks (85. Amro Abbas).

Deel deze pagina via: