NiEuWs,  Selectienieuws

Rusambo Rajabu volgend seizoen bij Columbia

Rusambo (27) meldde zich via de infomail bij Columbia. Hij wilde heel graag weer op niveau voetballen. Nadat wij telefonisch contact hadden gelegd werden we toch getriggerd door zijn voetbal achtergrond en hebben hem uitgenodigd voor een gesprek en een proeftraining.

Rusambo komt oorspronkelijk uit Burundi en is sinds 2006 in Nederland. Hij kwam te wonen in Twello waar hij op 12 jarige leeftijd bij Voorwaarts ging spelen. In 2010 verhuisde hij naar Emmen en werd op 17 jarige leeftijd in het 1e elftal werd van VV Emmen (amateurs) opgenomen. Hij heeft daar 6 a 7 seizoenen op 1e klasse en later hoofdklasse niveau gespeeld. Daarna verkaste hij naar zaterdagclub DZOZ (2e klas) waar hij slechts 2 seizoenen heeft gespeeld. Reden was een verhuizing terug naar Twello waar hij in contact kwam met Jay Koster (voormalig Columbia keeper). Die vroeg hem afgelopen seizoen om bij SV Twello te komen voetballen. Dat heeft hij gedaan om het plezier weer terug te krijgen. Inmiddels woont en werkt Rusambo in Apeldoorn en reed elke dag langs het Columbia complex. Hij heeft zich verdiept in onze vereniging en was er snel van overtuigd dat hij bij ons op een hoger niveau wilde voetballen.

Rusambo is een fysiek sterke spits die ook op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is balvast, technisch vaardig en kan in kleine ruimtes goed uit de voeten. Hij wil zich optrekken aan het niveau in de selectie en belangrijk zijn voor het team om veel te scoren.
Wij vinden dat Rusambo een kans verdiend om zich te bewijzen en zijn ervan overtuigd dat hij er alles aan zal doen om de concurrentie voor een basisplaats aan te gaan.

Rusambo veel plezier en succes bij jouw nieuwe club!

Deel deze pagina via: