Wedstrijdverslag

Columbia 2 speelt gelijk tegen Schalkhaar 2

Op dinsdagavond 29 maart 2022 stond voor Columbia 2 de inhaalwedstrijd tegen Schalkhaar 2 op het programma. Na een verliesreeks van vier wedstrijden een nieuwe mogelijkheid om weer eens punten te pakken. In de uitwedstrijd vorig jaar werd er in de slotseconde met 1-2 gewonnen. De aftrap op De Winkewijert was om 20:00 uur.

De omstandigheden op het veld waren zwaar met een ontzettend droog veld. De ploegen hadden hier zichtbaar last van. In de eerste helft waren de krachtverhoudingen net zoals het vorige duel gelijk met als grootste kans een schot van Eddy die helaas net naast ging. Ook Schalkhaar kreeg een aantal kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Ruststand 0-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Helaas inmiddels zonder de geblesseerde Eddy en Saied ging de wedstrijd gelijkwaardig verder. Door een inschattingsfout in de opbouw van Columbia kwamen de gasten uit Schalkhaar op voorsprong (0-1). Een flinke tegenvaller voor de Columbianen. Columbia wat vandaag in een nieuwe formatie speelde (1-4-3-3) moest opnieuw in de achtervolging. Met een berg inzet en strijd werd gezocht naar de gelijkmaker en deze kwam er ook. Rik wist de bal knap voor te brengen, waarna Tom de bal eenvoudig binnen kon schieten (1-1). Hierna gingen beide ploegen opzoek naar de overwinning. Dit kwam niet ten goede van het spel, maar dit leverde wel een spannende slotfase op. Beide ploegen kregen een grote kans op de overwinning. Léon wist in de zestien met een vrij schot niet te scoren en Schalkaar wist één op één niet het doel te vinden. Eindstand 1-1.

A.s. zondag staat er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma tegen Avanti W. 2 uit Enschede. Avanti staat 10e met 8 punten en Columbia 9e met 12 punten. Met een overwinning zouden de Columbianen weer ophoog op de ranglijst kunnen kijken. Bij een verlies blijven de degradatiezorgen
aanhouden.

Opstelling:
Mike Koldenhof, Sjoerd ten Asbroek, Jeroen Rieborn (Lars Tabbers), Danny Kuhnen, Jesse Veldhoen, Erik Nammensma, Léon Roufs, Saied Smakolli (Joost Dallinga), Edilson de Coelho (Rik van Veldhuizen), Tom Jansen (Bahman Taheri), Philip Cossee.

Foto’s (Sandra van Dam): Facebook

Programma:
3 april 2022: Avanti W. 2 – Columbia 2 11:00 uur.

Topscores (competitie/beker):
1. Philip Cossee: 8
2. Nick van den Berg: 2
– Léon Roufs: 2
– Sjoerd ten Asbroek: 2
3. Timo Schiphorst: 1
– Joost Dallinga: 1
– Jovanny van Zanten: 1
– Danny Kuhnen: 1
– Tom Jansen: 1

Voor de stand, overige uitslagen en het volledige programma ga naar www.voetbal.nl. Volg Columbia 2 op instagram! (@avvcolumbia2).

Deel deze pagina via: