Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia 1 door naar de volgende ronde - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

De 3e bekerwedstrijd in de poule betekende voor Columbia een bezoek aan de koploper, Bennekom. Vooraf wisten we dat een gelijkspel voldoende zou zijn om op eigen kracht de volgende ronde te halen. Bij verlies zouden we afhankelijk zijn van de andere wedstrijd, DCS-FC Horst, die een uur later zou beginnen. Dit kon eventueel nog heus rekenwerk opleveren i.v.m. het doelsaldo.

Al deze feiten wetende, begonnen de geelzwarten aan hun opgave in Bennekom. In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek het raadzaam om alvast een telraam bij de hand te hebben, want het regende doelpunten.
Na 5 minuten brak Bennekom door de Apeldoornse verdediging en scoorde de 1-0. Columbia was hier nauwelijks van onder de indruk, want vanaf de aftrap gingen onze jongens in de aanval, uiteindelijk bereikte de bal Levi Opdam, die een schot losliet dat direct de gelijkmaker betekende: 1-1 na 6 minuten. Maar bij Bennekom dachten ze “dat kunnen wij ook” want in de 7e minuut stond via een halve omhaal de 2-1 alweer op het scorebord. Gelukkig werd het toen even wat rustiger. Bennekom was in het eerste kwartier wel de dominerende ploeg, maar Columbia kwam als maar beter in het spel.

Na 16 minuten viel aanvoerder Danny Koorevaar uit met een blessure, hij werd verdienstelijk vervangen door Mark Berendsen. Columbia kwam hierna met een paar gevaarlijke aanvallen dichtbij de gelijkmaker. Nog voor de rust leek Columbia te scoren, maar een lage duikkopbal van Levi trof net geen doel. Daarom gingen de ploegen met een 2-1 stand de kleedkamers in.

Na de hervatting een aanvallend Columbia met goed voetbal. Dit werd in de 55e minuut beloond toen de doorgebroken Eddy in het strafschopgebied werd gevloerd. De toegekende penalty werd onberispelijk door Jop in het doel geschoten (2-2). Beide ploegen hielden elkaar in het volgende kwartier in evenwicht met kansjes over en weer. Met deze stand zouden de Winkewijert-bewoners geplaatst zijn. Maar helaas, Bennekom nam het heft weer in handen en scoorde in de 77e minuut de 3-2 na een snelle aanval over rechts. Bijna was in de 84e minuut de achterstand nog verder opgelopen, toen een inzet van de thuisclub maar net voorlangs ging.

Tijd voor Columbia om er een slotoffensief uit te persen. Dit leidde tot een paar hachelijke situaties voor het Bennekom-doel, o.a. uit een paar corners, maar helaas viel de gelijkmaker niet meer. Daarom was het afwachten tot de uitslag uit Zevenaar bekend werd. Gelukkig voor Columbia deed DCS, dat al uitgeschakeld was, zijn sportieve plicht en won met 3-0 van FC Horst. Hierdoor eindigde Columbia op de 2e plaats in de poule en plaatste het zich voor de eerste knock-out ronde, die staat gepland in het weekeinde van 13/14 november.

De eindstand in de poule is: 1. Bennekom 3-9; 2. Columbia 3-4; 3. DCS 3-3;
4. FC Horst 3-1.

Volgend weekend begint de competitie in de 1e klasse E met een uitwedstrijd bij Voorwaarts in Twello. De wedstrijd op zondag 26 september begint om 14:00 uur.