Vios Vaassen JO8-2 vs Columbia JO8-4 / 27-05-2023

Een prachtige zonnige zaterdagmorgen, een perfecte groene “gras”mat, hordes met supporters en 9 toppers. De laatste wedstrijd van de competitie staat op het programma. Wat is er nu leuker, dan deze boys hun laatste wedstrijd helemaal zelf te laten bepalen. “Laat maar eens zien wat jullie zelf kunnen mannen!”
In de kleedkamer werden de veters gecontroleerd en liepen we een keer niet ons gameplan door. Wel werd er een hele belangrijke afspraak gemaakt waar iedereen zich aan moest houden vandaag, namelijk plezier hebben in het mooiste spelletje wat er is. De aanvoerder vandaag was de bedenker zelf (zet de aanvoerders van de dag in het zonnetje), die vandaag 7 kaarsjes mocht uitblazen. Niets mooier natuurlijk dan voetballen met je maatjes op je eigen verjaardag.
De warming-up verliep wat tammetjes en het werd al lekker warm rond 10 uur op het kunstgras.
Omdat onze keeper nogal verdrietig de wedstrijd begon, gingen we nog even als 1 team, in een cirkel, om hem heen staan om hem te steunen. Let’s go boys!

1e fase

De eerste tien minuten begonnen we eigenlijk best sterk. We creëerden meer kansen dan Vios en speelden best goed over. Echter begon Vios steeds fysieker te spelen en zij maakten veel overtredingen. Onze jongens wisten daar niet goed raad mee. Het spel werd veel stilgelegd en onderbroken, door de scheidsrechter die echt zijn best deed om de mannen van Vios aan te spreken.
We slaagden er ditmaal niet in om een snelle treffer te noteren. De scheids liet flink doorspelen en ver in de 12 minuut scoorde Vios tegen de verwachting in de 1-0. Ook kregen zij nog voldoende speeltijd voor de 2-0. Zonde want we konden deze ploeg zeker hebben gelet op de 1e tien minuten. Wat we vaker zien de laatste wedstrijden dat we onszelf niet die voorsprong gunnen.

2e fase

Ook de tweede fase was erg rommelig van onze kant. We waren te lief voor de tegenstander, die ons absoluut niet spaarde. Hoe graag we onze jongens ook wakker wilden schreeuwen,… vanaf de zijlijn hebben we minimaal gecoacht als trainers. Hierdoor hadden we de kans om veel te observeren deze wedstrijd. Ondanks de stand zagen we toch mooie dingen van de training terug. Echter was Vios steeds sterker geworden. Zij scoorden dan ook de 3 en 4 tegen nul.

3e fase

Vios wilde op het veld blijven tijdens de rust en de kan ranja kregen we net voor het fluitsignaal van de derde fase. Dus we moesten het zonder onze troef doen.
De jongens kregen in de korte break nog wat tips mee. Kunnen ze de wedstrijd kantelen?
Vios bleef fel de duels aangaan en onze jongens hadden het hier echt lastig mee. Knap dat jullie je eigen spel zijn blijven spelen en niet zijn gaan mopperen/zeuren tegen de tegenstander.
Ook de derde fase gaven we veel te gemakkelijk weg. De posities werden niet gehouden, we stonden met 4 spitsen voorin de bal af te wachten en de duels gingen we niet meer aan. Het was dan ook logisch dat Vios als een warm mes door boter, door de verdediging heen kon lopen. De vier, vijf en zes werden met gemak gescoord. Wel goede leerpunten voor de komende trainingen/besprekingen.

4e fase

In de laatste break hebben we de jongens nog 1x opgepept. Want het werd toch tijd om die vervelende nul van het bord te halen.
We begonnen sterker en kwamen veel meer in balbezit. Eindelijk mochten de handen van de jongens de lucht in. Een mooie pass op de linkerkant, een prachtig voorzetje en onze keeper die zelf vaak de bal uit het net had moeten vissen de eerste helft die zelf een goal mocht maken. 1-7!
Dit gaf de mannen zichtbaar zelfvertrouwen en Vios werd direct weer vastgezet vanaf de aftrap. Opnieuw vanuit een prachtige steekbal door het midden werd onze jarige één op één met de keeper gezet. Zo die zit, 2-7.
Maar ook Vios was nog niet klaar met scoren. Zij bepaalden de eindstand met twee doelpunten op rij op 2-9.

Waar we de derde fase zo goed afsloten, zo moeizaam verliep de vierde. We hebben nog een aantal oefenwedstrijden en een toernooi staan om de scherpte terug te vinden.
Jullie hebben nu in ieder geval geleerd je niet uit spel te moeten laten halen (tegenstander die voor de wedstrijd komt vertellen dat jullie er niets van kunnen) en dat jullie toch nog meer coaching willen tijdens de wedstrijd. Super knap dat jullie als team dit met de trainers en elkaar durven te delen. Durven te vertellen wat het met jullie doet als een tegenstander nare dingen vertelt en hoe verliezen voelt! Boys daar groeien jullie van! We sluiten af als JO7 en staan voor de start van de JO8. Want laten we niet vergeten dat ook deze wedstrijd de tegenstander een jaar voorsprong heeft. Let’s go toppers!!!!

De kan

Die kan kan ranja kwam gelukkig na de wedstrijd nog goed van pas, want “er is er 1 jarig hoera hoera”.

Het balletje kan ook niet rollen

Of het een nieuw item wordt voor het zaterdag wedstrijdverslag dat weten we nog niet. Maar de eerste JO8 gehaktballentest is een feit. Christian gaf deze Vios bal een dikke voldoende, een 8,5 mochten we noteren :-).