Sv twello 08-1 VS. A.V.V. Columbia 08-1

Vandaag stond de laatste van dit seizoen op het programma tegen SV Twello.

Van te voren wisten we dat dit een geduchte tegenstander was. In het verleden 2x tegen gespeeld met een negatief resultaat.

Maar ja, zeker naar vorige week werden de strijders toch kansen toegedicht.

Onder genot van een heerlijk zonnetje (misschien was het wel TE warm) werd er een goede warming up gedaan.

Daar werd aan de wedstrijd begonnen. Direct werden we onder druk gezet en leek SV Twello duidelijk hun intenties aan te geven dat er voor onze strijders vandaag niets te halen viel.

Sv Twello had voorin een paar handige voetballertjes die het onze verdediging knap lastig maakte.

Met veel inzet en duelkracht werd er veel tegengehouden. Maar via een paar mooie combinaties was het toch Twello dat verdiend op 1-0 kwam.

Af en toe kwamen de strijders er gevaarlijk uit met verwoestende afstandsschoten.

Dit liet wel zien dat de schotkracht dit seizoen gigantische sprongen vooruit heeft gemaakt. Zowel in kracht als precisie.

Helaas gingen ze er niet door pech of goed keeperswerk. Twello bleef wel in de eerste 10 minuten de bovenliggende partij en liep in de slotminuten uit naar een 3-0.

Ondanks de achterstand bleven op zich de koppies de goede kant op staan.

De aftrap van de 2e kwart was nog maar met net begonnen of een verwoestende uithaal van een strijder zat er schitterend in.

Werd dit de opmaat naar een comeback?

De strijders kregen meer grip op de tegenstander en de duels werden meer gewonnen. Ook werden er kansen gecreëerd. Deze gingen er helaas niet in.

En je kent de wet van Murphy wel. Als je hem zelf niet maakt dan krijg je hem op de oren.

Sv Twello wist het verschil weer naar 3 te brengen en dat resulteerde dan ook in een 4-1 ruststand.

De koppies werden nog 1x op scherp gezet en afgesproken was om door te gaan zoals het 2e kwart.

Echter was het Twello die nog een tandje bijschakelde en hun niveau opschroefde.

soms met kunst en vlieg werk bleven de strijders overeind maar het was eigenlijk een kwestie van tijd dat Twello door de verdediging brak.

En dat gebeurde ook. Twello wist uit te lopen naar een 7-1 tussenstand naar kwart 3.

In de laatste 10 minuten was het nog enkel tegenhouden omdat Twello nog een tandje bijschakelde.

Hun supporters scandeerde 10 10 10. De strijders wilde dit koste wat koste voorkomen en gaven alles.

Zelf kwamen de strijders ook nog tot goede aanvallen en helaas leek de keeper van Twello vandaag haast onpasseerbaar. Gelukkig was die hatelijke 0 van het bord.

Daar was het eindsignaal. Eindstand 9-1.

Strijders jullie hebben vandaag gestreden als leeuwen. Soms moet je erkennen dat een tegenstander beter is. De jongens van Twello zijn net een stapje verder dan jullie maar dat geeft helemaal niet en kunnen jullie gewoon van leren.

Dit was het einde van het seizoen. Betekend dat voor mij dat er dan zomerstop is? Nee zeker niet. Ik heb gehoord dat er nog 2 toernooien voor jullie in het verschiet zijn. 10 en 17 juni.