Jeugdnieuws,  NiEuWs

Columbia doneert “oude” tenues aan de door Steven Berghuis geopende Sportspullenbank

A.V.V. Columbia heeft zijn gehele voorraad oude kindertenues beschikbaar gesteld aan de nieuw opgerichte sportspullen bank. A.V.V. Columbia is hiermee de eerste sportvereniging die dit doet. De sportspullenbank hoopt dat meer verenigingen hun voorbeeld volgen.

Er is een groot te groot tekort aan sportkleding en spullen voor mensen die het niet zo breed hebben. Daarom is een groep enthousiastelingen aan de slag gegaan om samen met de kledingbank van Sant ‘Egidio aan de Oude Beekbergerweg 157 een sportspullenbank op te richten. Met succes! Veel bedrijven uit Apeldoorn waaronder 11teamssports en Draisma bouw werkten belangeloos mee aan het verbouwen van een deel van de kledingbank tot sportspullenbank en het leveren van materialen en kleding.

Dit moest natuurlijk grootst gevierd worden. Op woensdag 29 maart is de sportspullenbank onder toeziend oog van de kinderen van A.V.V. Columbia JO12-3 geopend door wethouder Sunita Biharie en Ajax en Orange speler Steven Berghuis. Wat hadden de kinderen een geluk. Hij beantwoorde de gevatte vragen van de kinderen ( Ajax of Feyenoord?) Ze konden uitgebreid op de foto met Steven en hij nam de tijd om handtekeningen te zetten.

Na het officiële gedeelte verplaatste Steven zich naar het Edward Sturingcourt waar sportservice Apeldoorn de Streetwisecup georganiseerd had. Ook hier waren veel kinderen van A.V.V. Columbia aanwezig die een glimp van hun idool konden opvangen. Al met al wat het een geslaagde middag voor een goed doel.

(Sport)kleding inleveren kan elk maandag aan de Oude Beekbergerweg 157 van 10.00 tot 15.00 uur. De kledingbank is voor gasten open op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Ben je of ken je een bedrijf dat meer wil doen, bijvoorbeeld je hebt nog een voorraad sporttassen liggen? Neem dan contact op met Marloes Reekers mjreekers@hotmail.com

Deel deze pagina via: