SDV Barneveld 14-2 – AVV Columbia 14-1
Wedstrijdverslag Jeugd

SDV Barneveld 14-2 – AVV Columbia 14-1

Zaterdag 25 maart. Op een wisselvallige zaterdag traden we om 12.15 aan voor een uitwedstrijd tegen het sterke Barneveld.

In de voorbereiding bespraken we onze taken en de koppeltjes die we willen vormen op het veld. Ook namen we Ivo mee dat hij zichzelf anders moest positioneren op het veld in aanvallend opzicht.

We begonnen aan de en eigenlijk speelden we meteen sterk. Vanaf minuut 1 werd er heel geconcentreerd en volwassen gevoetbald. De jongens waren duidelijk bezig aan een missie: zichzelf revancheren van de nederlaag eerder in december. Dat werkte prima en het hoge druk zetten, zorgden voor een wankelende verdediging bij Barneveld. Door de hoge druk, maken wij via Jamie al rond de 8e minuut de 0-1. Een goed doelpunt dat gevierd werd door het team. We bleven hoogdruk zetten en combineren als team. Er kwamen met vlagen super mooie aanvallen van de grond, waarna we het spel vlot verlegde naar de andere kant. Dit resulteerde in veel grote kansen. Helaas bleven die onbenut. We deden ons zelf in de afronding te kort. Barneveld wat niet heel dreigend was, creëerde hun enige kansen van afstand. Die bleven ongevaarlijk voor ons. En daarmee gingen we de rust met een 0-1 voorsprong in.

In de rust bespraken we alles wat we gezien hadden. Ivo die beter meedeed in het spel dan in eerdere wedstrijden, goede combinaties, niet te ver achteruit stappen bij een vrije trap tegen en de inworp.

De 2e helft speelden we weer goed. We bleven kansen creëren en dreigend. Achterin gaven we weinig weg. Tot op een bepaald punt waarin de knop bij de jongens de verkeerde kant op sloeg. We kregen een volkomen onterechte vrije trap tegen terwijl wij 1 op 1 gingen met de keeper. De jongens voelden zich bestolen. Ze waren kwaad en dat werkte tegen. Ze verloren hun koppie vanaf dat moment en daarna werd het overleven. Barneveld drong meer aan, maar wij bleven gevaarlijk voorin. Maar in de 60e minuut kwam er een speler van Barneveld langs onze centrale verdediger, Ivo kwam uit, maar miste de bal en raakte de speler. De scheids kon niks anders dan Ivo met rood van het veld sturen. We moesten met 10 man verder en tevens onze keeper moest eraf. Gelukkig was daar Jamie die de wedstrijd kon afmaken, maar ongelukkig voor het team ging de vrije bal van een meter of 25 in de kruising. 1-1. Een wedstrijd waarin wij beter waren, maar door 1 moment de controle verloren en dan ook nog met 10 verder. Dat was gewoon zonde. Vanaf dat moment was het Columbia die alle kansen nog naar zich toe speelden, maar door de wind in onze rug schoot de bal te vaak door. Nadat een vlaggenmast bijna omviel door de wind, overlegden wij met de scheids. We waren al 2 minuten na het einde en voor de veiligheid van iedereen werd de wedstrijd 1 minuut later alsnog afgefloten.

Helaas is dit ook onderdeel van voetbal. Hoe bitter het gelijkspel ook is. We blijven in onze ongeslagen reeks en gaan er alles aan doen, om aanstaande zaterdag van het sterke WSV te winnen.

Fijn weekend en kom zondag voor een kopje soep bij het eerste langs voor het goede doel Denemarken. Dan staan onze jongens en dame voor jullie klaar.

Deel deze pagina via: