Groen Wit ‘62 JO8-4 vs Columbia JO8-4 / 25-03-2023

Vorige week hebben onze toppers fase 3 afgerond met een klinkende overwinning (1-16). Zouden ze fase 4 net zo sterk kunnen beginnen? Vandaag een bekende tegenstander op het programma. Wij ontvingen Groen Wit ‘62 namelijk eerder thuis al, waar de punten eerlijk werden verdeel na een 5-5 gelijkspel. Veel grotere jongens, dus een fysieke pot voetbal.

Tijdens de warming-up begon Groen Wit al aan de (mentale) wedstrijd. “Wij gaan dik van jullie winnen”: werd er geroepen. Gelukkig zijn onze jongens “getraind” om niet met de tegenstander bezig te zijn. Ze bleven geconcentreerd de warming-up afmaken.

Fase 1

De tegenstander wilde graag met zoveel mogelijk jongens spelen, waar wij graag vasthouden aan 6 tegen 6, omdat wij dan meer ruimte hebben voor ons eigen spel. De 9-9 variant werd ons veel te gortig, compromis werd 7-7. Columbia mocht de bal aan het rollen brengen. Wederom was onze tactiek om direct de tegenstander vast te gaan zetten op de eigen helft. Een pittige opdracht omdat zij een stuk fysieker zijn. Dan nog harde regen en wind tegen. Een flinke challenge vandaag. Je zag gelijk dat wij moeite hadden om niet mee te gaan in het kluitjesvoetbal. We kwamen niet in ons eigen spel de eerste 10 minuten. Onze keeper dacht een mannetje vrij te zien staan, maar deze had het verkeerde shirt aan. Hij had de hoek voor het uitzoeken. Maar onze topper dook naar de bal en pakte hem klemvast. Wat een redding! Gelukkig konden we fase 1 met 0-0 afsluiten.

Fase 2

Groen Wit merkte dat ze fysiek overwicht hadden en ze gingen veel het duel aan. Terwijl onze jongens juist voetballend op de helft van de tegenstander wilden komen. Na lang de boel dichthouden toch een kans voor Groen Wit, dat als een Italiaanse counterploeg, het balletje inschoot. Maar JO8-4 zou JO8-4 niet zijn, als we hier juist meer door gemotiveerd raken.

We bleven drukken en met mooi overspel kwamen we snel langszij en als klap op de vuurpijl maakten wij de 1-2.

Fase 3

Na een flinke kan ranja en een poging tot het opwarmen van de handjes, begonnen wij weer met de aftrap. De jongens waren ondertussen flink doorregent en hadden allemaal al veel energie in de wedstrijd gelegd. Echter hadden we de 1e twee fases ook met flinke tegenwind gespeeld. Tijd dus om van kant te wisselen ;-D.

Echter was het Groen Wit dat het eerste doelpunt maakte. Onze jongens keken elkaar, maar het wijzende vingertje bleef gelukkig achterwege. 1 team, 1 taak!!! Onze rechtsbuiten die een wereldpartij speelde vond er het zijne van. Alsof hij dacht wat zij kunnen, dat kunnen wij beter. Een mooie bal van de keeper op het middenveld, openen op rechts en BAM. Hard tegen de touwen (2-3). Groen Wit wilde echter thuis geen punten verliezen en kozen snel de aanval, 3-3. Voor de onpartijdige toeschouwer een waar spektakel.

Fase 4

Zouden onze jongens het hoge tempo volhouden en nog energie over hebben na al die duels? De wind hadden we gelukkig wel mee. Dus veel schieten op goal was de afspraak. Onvermoeibaar gingen onze toppers er tegenaan. Het hele team was bereid om voor elkaar te knokken, de verdedigende taken uit te voeren en elkaar in scoringspositie te brengen. De 3-4 en 3-5 volgende elkaar snel op. Toch leek de wedstrijd nog allerminst gespeeld. Zelfs toen wij de 3-6 maakten lieten de jongens van Groen Wit de koppies niet hangen. Helaas lieten wij een paar mooie kansen liggen en kreeg Groen Wit wat meer grip op de wedstrijd en kwam terug met de 4-6 en 5-6.

Ook langs de lijn was de spanning om te snijden. Zou die 6-6 ook nog vallen?

Maar onze jongens hebben collectief de eigen helft moedig verdedigd. Het fluitsignaal klonk en 3 punten gingen mee naar de Winkewijert!

Jullie hebben vandaag een mooie pot voetbal op de mat gelegd. Jullie blijken ook opgewassen tegen een veel sterkere counterende tegenstander. Een super knappe prestatie!

Alle aanwezige toeschouwers wederom bedankt voor jullie komst, ondanks het weer.