Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO8-4 vs Columbia JO8-5 / 18-02-2023

Wat doe je als de oefenwedstrijd tegen Groen Wit ‘62 niet door kan gaan? Precies! Zorgen dat er een andere oefenwedstrijd komt. Onze eigen JO8-5 leek het leuk en leerzaam om tegen elkaar uit te komen. “Maar wie speelt er nu eigenlijk thuis”?

Introductie aanvoerdersband

Eén van onze helden vond het maar vreemd dat wij niet met een aanvoerdersband speelden. “Tadic heeft er toch ook altijd 1 om”. Dus van zijn eigen centjes is een prachtige fel oranje band gekocht. Maar wie gaat deze dan dragen, wie is onze Tadic? Geïnspireerd door school kwam hij met het idee om iedereen aan de beurt te laten komen. “Wie dan aanvoerder is krijgt net als op school complimentjes van de anderen kinderen. Je staat zogezegd in het zonnetje”. Vandaag de eer aan John en Luca om ieders een helft aanvoerder te mogen zijn. Nou die begonnen te blozen van alle complimenten.

1e Fase: Het was de meer ervaren JO8-4 die snel het spel domineerde. De mannen staan steeds beter in positie en het trainen op duels en passing werpt zijn vruchten af. Het net werd snel gevonden door de toppers. Maar de JO8-5, dat heel compact speelde, maakte het niet gemakkelijk. Een ploeg die zichzelf ingraaft op eigen helft, dat hadden onze jongens nog niet eerder meegemaakt. Ondanks dat ze geen rijbewijs hebben, stond toch echt de bus geparkeerd voor de goal van onze tegenstander.

2e Fase: Onze knapen werden overmoedig en dachten dat de wedstrijd wel was gelopen na 10 minuten. Dat hebben ze geweten. Het spel werd rommelig en de passing was niet strak meer. Ook weer leerzaam voor die knapen. Soms ben je zelf je eigen tegenstander. Maar met wat positiewisselingen, aanmoedigingen vanaf de zijlijn en enkele scherpe blikken richting de aanvoerder… Met een handomdraai kregen we weer meer grip op de wedstrijd.

3e Fase: Na de Ranja en het wisselen van aanvoerder gingen onze jongens, inmiddels doorweekt, de 2e helft tegemoet. Onze dappere strijders hebben het weer nog niet echt meegehad sinds ze JO8 zijn. Maar dit stopt ze gelukkig niet. In de 3e helft was het de JO8-5 die de duels op het middenveld begon te winnen. Dit zette onze jongens weer op scherp en met mooi samenspel vonden zijn de weg naar de goal.

4e Fase: in de laatste fase hebben wij onze jongens de opdracht gegeven om alleen nog te scoren vanuit een voorzet. Super lastig natuurlijk, maar over links en rechts gingen de buitenspelers richting de achterlijn. Knap gedaan mannen! Wat leren jullie toch snel.

Penalty’s

De penaltyserie mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Het leek wel de finale van het WK die met penalty’s uitgevochten moest worden. De spanning was te snijden.

Jongens van de JO8-5 fijn dat jullie in plaats van Groen Wit ‘62 wilden voetballen. Wij hebben jullie zien groeien in de wedstrijd. Knap gedaan. Neem alle opgedane kennis mee richting jullie volgende wedstrijd en zet hem op! Ouders bedankt voor het helpen met het veld klaarzetten en regelen van de wissels vandaag.

Wij spelen zelf volgende week uit bij Loenermark. Iedere voetballer weet, dat is altijd lastig ;-).

PS: Raadsel van de week; “Hoeveel supporters passen er in een bushokje”?
Antwoord: Bij regen bijna alle ouders van een JO8 team ;-).

Deel deze pagina via: