Wedstrijdverslag van Albatross J08-1 tegen Columbia J08-1

Het is vandaag zaterdag 26 november 2022. Buiten is het 6° C, droog en het veld ligt er als een biljartlaken bij. Het belooft een mooie wedstrijd te worden op het sportpark van Ugchelen.
Om precies 9 uur wordt de bal afgetrapt door de spelers van Columbia.
In de eerste minuten was het een beetje aftasten en werd de bal door de zwart/gelen goed overgespeeld. Echter Albatross stond goed gepositioneerd en in de 7e minuut was daar de openingstreffer door de thuisploeg, 1-0. Maar helaas bleef het daar niet bij. Albatross bleef de druk opvoeren en viel de 2-0 nog vlak voor de rust. De eerste tien minuten zitten erop.
De coach gaf in de rust nog wat tactische aanwijzingen en de 2e kwart van de wedstrijd stond weer op het punt van beginnen. Kaan en Matheus begonnen voorin en slaagden er na een mooie pass van Loek bijna in om in de 13e minuut te scoren. De bal vloog rakelings langs het doel maar wat een samenspel. Het leek wel of de diesel van de Columbianen nu pas echt op dreef begon te komen. Thijs, Noë en Gijs speelden de bal goed vrij waardoor Kaan de ruimte kreeg om met een mooi doelpunt in de kruising dan toch die vervelende 0 van het scorebord af te halen. Wat een wereldgoal! Na 15 minuten staat het 2-1.
Helaas voor de geel/zwart gestreepte viel er snel weer een goal aan de andere kant, 3-1. De bal was zo glad geworden van de dauwdruppels dat Bryan, die de eerste 20 minuten keeper was, de bal met een effect het veld inschoot, zo in de voeten van de tegenstanders. Het was een 3 tegen 1 situatie en hoewel Bryan het eerste schot nog knap tegenhield was daar dan toch de 4-1. En daar klonk het fluitsignaal voor de rust. Na 20 minuten staat het 4-1. Zou het de geel/zwarte tijgers nog lukken om terug te komen?
Met een waterig zonnetje in het gezicht begonnen de tijgers aan de derde 10 minuten. De handschoenen gingen bij sommige spelers uit. Ze waren warm gedraaid en dat was ook te zien aan hun spel. Met Noë en Kaan in de verdediging en Laurens op doel begonnen de geel/zwarte tijgers de druk op te voeren. Met mooi ‘tikkie-takkie’- spel begonnen de kansen zich op te stapelen.
Het duurde ook niet lang of Matheus schoot de bal mooi in de verre hoek, 4-2. Na de aftrap was het Gijs die vroeg het spel van Albatross begon te storen en gaf een mooie pass aan Thijs. Thijs wist zichzelf met een fraaie beweging vrij te spelen en begon aan een 30 meter lange sprint langs de zijlijn. Deze inspanning werd beloond door een mooi schot tussen de benen van de keeper, die de bal nog wel aanraakte waarna de bal heel langzaam de doellijn over rolde. Goal!!! 4-3.
Maar daar bleef het niet bij. Noë en Kaan kwamen na goed verdedigend werk uit de denkbeeldige 16 meter en schoten de bal naar Matheus. Het was zeker niet makkelijk maar de bal verdween na een solo en mooie passeerbewegingen in de korte hoek, het doel binnen. Wat een actie en wat een goed teamspel van de geel/zwarte tijgers. 4-4!!!. Nu begon het echt spannend te worden. Zowel door Albatross als de zwart/geel gestreepte werden er nu kansen gecreëerd. Daar kwam Albatross weer met een offensief. Met ongeveer 10 man op de vierkante meter lukte het de spelers van Albatross om de bal richting het doel te werken. Met een fraai schot van een meter of 10 werd de bal in de touwen gewerkt. 5-4!!! De zwart/gele tijgers lieten het er niet bij zitten. Er werd vanaf de middenstip rustig naar de het doel van Albatross gevoetbald. Gijs werd aangespeeld door Noë, maakte een mooie kapbeweging en speelde de bal naar Matheus. Zou het dan toch…
Matheus liep naar de cornervlag en gaf een briljante voorzet aan Bryan. Bryan nam de bal goed aan en dribbelde met twee tegenstanders naar het doel en schoot bekeken de bal langs de keeper……..Goal, 5-5!!!
De laatste 3 minuten waren aangebroken. Wat een wedstrijd!!!