columbia 08-1 tegen groenwit 08-2 van 28-01-2023
Wedstrijdverslag Jeugd

columbia 08-1 tegen groenwit 08-2 van 28-01-2023

Vandaag stond de tegen groenwit 08-2 op het programma. 2 teams die bekend waren met elkaars spel en van te voren waren er geen verrassingen behalve dat het ditmaal op het terrein van groenwit was. Omdat iedereen wel eens een rustmoment verdiend heeft, is 1 strijder lekker gaan genieten op de lange latten. (Wel heel terug komen he) Vanaf de aftrap probeerden de strijders weer het niveau van vorige week te halen. Er werd mooi overgespeeld en goed met elkaar gepraat. Na een paar kleine kansjes was het echter groenwit die tot op dat moment nog niks gecreëerd had op een 1-0. De koppies bleven omhoog en het leek alsof er niks was gebeurt. Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde. De strijders drukten en drukten en de 1-1 was dan ook dik verdiend. Er werd bloed geroken. Na mooi overspel en een Messi-achtige actie ( of was het een Ronaldo-achtige) werd het 1-2 voor de strijders. Een mooi Neymar juichmoment volgde. De meegereisde supporters gingen uit hun dak. Pauze.

In de 2e 10 minuten bleef het spelbeeld hetzelfde. Echter trad er misschien een tikkeltje gemakzucht in want het spel werd wat slordiger. Toch wisten de strijders een paar mooie aanvallen op de mat te leggen. Dit resulteerde in een 1-4 ruststand. In de rust bleek dat 1 strijder al voor de wedstrijd niet fit was maar toch wilde deelnemen aan de wedstrijd. Na een kleine omzetting werd er begonnen aan de 3e 10 minuten. Het spel werd slordiger en het leek wel of het eigen belang boven het teambelang was gesteld. Posities werden niet meer gehouden en er werd weinig overgespeeld. Maar wij hadden onze eigen Andries Noppert op de goal die met een aantal mooie reddingen het team op de been hield. Wat mooi was om te zien is dat hij de complimenten kreeg na elke schitterende bal die hij tegenhield van groenwit. Maar het matige spel werd wel genadeloos afgestraft door groenwit. Groenwit kwam terug tot 3-4. Maar onze jarige kreeg het even op zijn heupen en met een geweldige rush op a la Frenkie de Jong werd het toch 3-5.
Nog 10 minuten. De strijders kregen te horen dat koste wat kost de 3 punten mee naar de winkewijert moesten. Als het niet met mooi voetbal kan dan maar door inzet en werken voor elkaar. Dat lieten de strijders zich geen 2x zeggen. Het niveau van de 1e 10 minuten werd gehaald. Mooi overspel was er weer en het was een genot om naar te kijken. De coach Emmanuel Guardiola kon dan ook rustig langs de lijn blijven. Daar was een fluitsignaal. Er werd gejuicht op het veld. Echter was dit niet bij ons maar op het veld naast ons. Supporters lachen maar de jongens gingen door. Met mooi voetbal werd het 3-6. Het slotakkoord was voor groenwit met een waanzinnig schot in de kruising. Daar was dan echt het eindsignaal. 3 punten in de pocket.

Strijders vandaag werd er wederom bij vlagen zeer goed overgespeeld. Laat het een les zijn dat het een teamsport is en geen individuele sport. Wie scoort is niet belangrijk. Je scoort namelijk als team. Inzet was er vandaag zeker wel. Volgende week AZC thuis. Daar hebben we nog wat tegen recht te zetten. Laten we keihard trainen deze week op overspelen en vrijlopen dan kunnen we met een dosis zelfvertrouwen de wedstrijd volgende week tegemoet.

Met vriendelijke groet
De razende reporter

Deel deze pagina via: