Verslag O13-1

Vandaag was de start van de 2de fase dit seizoen en op het programma stond de thuiswedstrijd tegen KCVO.

Om 12.00 uur klonk het 1ste fluitsignaal en begonnen we niet goed aan de wedstrijd.
De beleving en felheid was niet aanwezig en kwamen we steeds overal 1 of 2 passen te laat.
Het spel van ons resulteerde in vertrouwen bij de tegenstander want elke minuut straalde zij meer uit dat er wat te halen viel vandaag.
En dat kwam ons in de 7de minuut duur te staan.0-1 achter.
Het restant van de 1ste helft modderde een beetje voort met van onze kant niet het beste spel, we gaven niet veel weg maar creëerde zelf ook weinig tot niks.

In de rust lieten wij weten aan elkaar wat er echt beter moest en dat was het uitvoeren van de basistaken en wat meer beleving en felheid, wij moesten laten zien dat de wil om te winnen er wel degelijk was en dat moesten wij doen door onze afspraken na te komen op iedere positie.
De jongens en wij waren er het samen over eens dat we vanuit onze kracht moesten gaan spelen en de tegenstander onze wil op moesten leggen in plaats van andersom.

De 2de helft begon gelijk al een stuk beter en lieten wij zien wel degelijk hier te willen winnen.
We drukten KCVO gelijk terug op eigen helft en hier kwamen ze nauwelijks nog vanaf.
Ook creëerden we door het hoge druk zetten een aantal meer dan goede kansen en hadden we er zeker 3 moeten maken in de 1ste 20 min van de 2de helft.
In de laatste 10 min bleef het spelbeeld ongewijzigd en kwamen we iet wat gelukkig maar wel verdiend op gelijk hoogte 1-1.
Hierna werd de wedstrijd wat harder en was de spanning goed te voelen.
Dit leidde tot een behoorlijk harde overtreding van KCVO op onze rechtshalf, waarbij ik blij ben dat onze speler gelukkig niet goed geraakt werd en net de schrik vrij kwam.
Al met al was het een wedstrijd met 2 gezichten van onze kant.
Maar wat we de 2de helft lieten zien kwam weer dichterbij bij ons niveau.
Het mooie aan zulke wedstrijden is dat er veel leermomenten in zitten en het resultaat niet altijd het belangrijkste hoef te zijn.
De ontwikkeling en het leren van momenten van de spelers zijn hierin een veel belangrijker aspect.
Verder zijn wij zeer tevreden over het kunnen opbrengen om net zijn alle toch dat stapje extra te kunnen zetten in een moeilijke wedstrijd.
Dus blijven we leren en ontwikkelen en daar doen jullie alles aan.

Voor nu een heel fijn weekend en dinsdag begint de weg naar de volgende wedstrijd.