Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

De Bataven sterker dan Columbia: 3-0 - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Columbia maakt er dit seizoen een gewoonte van goede en slechte wedstrijden af te wisselen. Tegen clubs uit de top van de ranglijst, zoals Rohda Raalte en Sportclub Bemmel worden er prima wedstrijden gespeeld met voldoende inzet en werklust. Tegen clubs die op de ranglijst onder de geelzwarten staan, zoals Tubantia en ook zondagmiddag De Bataven, worden er kansloze nederlagen geleden.Het klasseverschil was duidelijk in deze wedstrijd op Sportpark Walburgen in Gendt. Daar waar De Bataven vele jaren in de Hoofdklasse vertoefde, is dit voor Columbia, na een recente historie als 2e en 3eklasser, het eerste echte seizoen (het afgebroken seizoen vorig jaar rekenen we maar niet mee) in de eerste klassse.

De Apeldoorners kwamen geen moment in de wedstrijd, want al na 3 minuten lag de bal voor het eerst in het Columbia-doel. Uit een corner van links kopte aanvoerder Emiel Lieuwen de openingstreffer achter Mike Koldenhof (1-0).
De Bataven bleef hierna de aanval zoeken en Columbia kon hier slechts een sporadische tegenstoot tegenover stellen. In de 18e minuut slalomde Koen van Gaal door het hart van de verdediging van de Columbianen en tekende de 2-0 aan. Nog net voor het half uur kwam Damon van Hoften vanaf rechts op het doel af en prikte de bal in de korte hoek naast de paal (3-0). Toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de 1e helft deden zich daarna geen vermeldenswaardige momenten meer voor, dus was 3-0 de ruststand.

Na de pauze kwam Columbia met 2 invallers in het veld. Edilson Coelho en Saied Smakolli kwamen Stefan Derksen en Mike Cyubahiro vervangen. Het spelbeeld veranderde echter niet veel vergeleken met de 1e helft. De Bataven waren het meest in balbezit, maar konden achterover leunen door de ruime voorsprong. Columbia miste vooral aanvallend de geblesseerden Maikel Lange en Dylan de Bruin. Ook na rust kwam er nauwelijks een gevaarlijke aanval tot stand. Het spel was even troosteloos als het miezerige gure weer.
Helaas valt er weinig opbeurends meer te vermelden, de wedstrijd sleepte zich naar het laatste fluitsignaal, gescoord werd er niet meer. Eindstand dus 3-0, waarmee De Bataven Columbia passeerde op de ranglijst, De Bataven staat nu 8e en Columbia neemt de 9e plaats in.

Voor zondag 5 december a.s. staat er een thuiswedstrijd gepland tegen RKHVV uit Huissen. Aanvang 14:00 uur op Sportpark De Winkewijert. Het is nog de vraag of er ook gevoetbald gaat worden. De beslissing van de KNVB of er door de nieuwe corona-maatregelen een vervroegde winterstop zal plaatsvinden, zal deze week bekend worden.