csv Apeldoorn JO9-2 vs Columbia JO9-1: teamwork makes the dream work

Deze week lekker uitslapen voor onze kanjers. Want we mochten op bezoek bij csv Apeldoorn en hoefden pas om 10:00 uur te voetballen. Nou dat beviel onze jongens wel natuurlijk. De temperatuur was op dit tijdstip net wat aangenamer. Twee van onze kanjers waren niet topfit, maar waren toch met veel enthousiasme richting csv gekomen. Vandaag was dus een teamprestatie wat we nodig hadden. Elkaar helpen als de ander er even doorheen zit. In de kleedkamer werd de van vorige week nog maar eens aangehaald. “Doe het weer samen vandaag jongens, denk aan de posities en ga lol maken”.

Eerste helft

Na de warming-up – die we op een klein stukje konden afwerken – mochten wij de bal om klokslag 10:00 uur aan het rollen brengen. De meegereisde supporters stonden er klaar voor. let’s go!

Onze mannen begonnen niet scherp en het was onze tegenstander die de 1-0 optekende. Koppies omhoog, posities innemen (en houden) en door. Er werd goed opgebouwd vanuit achteruit. Met durf en lef werd de voorhoede ingespeeld. Zo kwamen we meer en meer in ons eigen spel. Onze mannen deden het samen. Gunden elkaar de bal. De verdiende gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. 1-1. Maar de mannen van csv gaven het ook zeker niet op. Voordat wij het net konden vinden – want de palen en de lat werden weer veelvuldig geraakt – was het csv die de 2-1 scoorde in het eerste kwart.

In het tweede kwart waren wij dominanter maar minder gelukkig in de afronding. De keeper van csv stond er ook niet voor de sier en voorkwam de nodige doelpunten. Maar gelukkig wisten de mannen twee keer op rij het net te vinden, 2-3. Dit was het moment om verder uit te lopen en onze tegenstander het geloof in een overwinning af te nemen. Maar dat stukje energie ontbrak simpelweg vandaag. Vanuit het midden sloten we net te traag bij of we stonden net te ver van onze tegenstander in de omschakeling. Maar daar leren we weer van. Csv maakte daar slim gebruik van en scoorde vervolgens twee keer op rij, 4-4.

Het derde kwart verliep erg spannend. De ploegen waren mooi gewaagd aan elkaar en wij moesten echt even doseren. Want we wilden het laatste kwart de partij naar ons toetrekken. Daarom zakten we wat meer in en kregen nipt een goaltje tegen. Geen man overboord natuurlijk.

Voor het laatste kwart spraken wij de mannen nog even toe: “Gun jezelf de overwinning, geef nog 10 minuten alles als team. Dan gaan jullie zeker winnen”. Nou dat hebben onze kanjers gedaan. We zaten er direct flink bovenop en csv kreeg geen meter meer cadeau van ons. Verdiend maakten wij de gelijkmaker en als kers op de taart de winnende 5-6.

Geleerd

Onze mannen hebben er hard voor gestreden en hoe lekker voelt een overwinning na zoveel inzet. Strijden voor je teamgenoot die er even doorheen zit. Elkaars positie overnemen en meeverdedigen ondanks dat je hier niet altijd even veel zin in hebt. Jezelf leren belonen en eer na werk.

Dilemma

Tja, misschien dat onze trouwe fans/volgens ons kunnen helpen. Wat doe je met een speler die de hele week ziek was. Dan gelukkig wel mee kan doen op de zaterdag en dan zijn eerste hattrick scoort. Laat je die voortaan dan meetrainen? Of laat je die voortaan lekker chillen en alleen op de zaterdag spelen ;-D. Of heeft het een niets met het ander te maken….

Anyway, super trotse trainers. Want jullie hebben in een paar weken tijd mooie stappen gezet als team en veel van onze tips/tricks opgepakt en toegepast in de wedstrijden. Het hoeft niet altijd 100 punten te zijn mannen, maar stop niet met proberen en leren!