NiEuWs

Kinderen Jan van Renselaar bezorgen Columbia een fantastische erfenis

Begin februari ontving ik een mail van Marco van Renselaar. Zijn moeder was helaas overleden.

Bij het uitzoeken van de inboedel kwam ook het archief van Columbia tevoorschijn. Gelukkig werd de waarde voor onze vereniging meteen op waarde geschat. Een archief met gouden (geel-zwarte) documenten. De 1e dateren uit de jaren 30 en de laatste uit de beginjaren 90.

Jan van Renselaar een echte Columbiaan in 1997 overleden in Haaksbergen. Jan heeft diverse () functies bekleed. Jan stond bekend als trouw en nauwkeurig. Dit heeft hij tot het laatste waargemaakt getuige de inhoud van dit archief.

2 weken na de mailwisseling met Marco stond andere zoon Rene bij mij op de stoep om dit archief te overhandigen. Een kippenvel moment. Het papieren archief om en om gesorteerd in gele en zwarte mappen. Bij het gezamenlijk doorbladeren kwam het ene na het andere verhaal naar boven.

Binnenkort gaan we voor dit archief een veilige plek zoeken.

Ondanks dat Jan helaas al 27 jaar niet meer onder ons is leeft zijn geest door in dit geweldige archief. Voor ons als leden maar eens weer een bewijs hoe diep geworteld Columbia zit.

Marco en Rene van Renselaar bedankt voor het veilig stellen en bezorgen van het levenswerk van jullie vader! Namens alle Columbianen bedankt!!

Deel deze pagina via: