Columbia 13-1 blijft ongeslagen in de competitie

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen koploper robur 13-1 op het programma.

We verzamelden ons allemaal weer keurig op tijd en zochten vervolgens de kleedkamer op.
De opstelling werd op het bord geplakt en een ieder kwam even kijken hoe die eruit zag en staken de spelers zich weer in ons mooie tenue.

Nadat iedereen zover was begonnen we met de bespreking en wist iedereen wat er verwacht werd en gingen we het veld op voor de warming up, deze word tegenwoordig geheel zelfstandig door de spelers zelf afgewerkt en dat ziet er prima uit, grote klasse om met zijn alle die verantwoording te dragen om een goede warm up met elkaar te doen.
Na de warm up maakten we ons klaar voor het begin van de wedstrijd en kwamen we nog even kort bij elkaar om de scherpte erop te krijgen en te houden.
Vandaag waren er belangrijke puntjes te verdien om alles in eigen hand te houden.
Winst was dan ook een must.

1ste helft,

Om 11.45 uur blies de scheids voor het eerst op zijn fluitje en kwam de bal aan het rollen.
Columbia dat niet heel erg sterk begon kwam maar moeilijk aan de bal.
Het collectief en structureel over al 1 a 2 stappen te laat zijn bracht ons spel niet ten goede en was het robur dat het overwicht had.
Tot echt grote kansen kwam robur niet en zo kabbelde de wedstrijd voort met van beide kanten niet het beste voetbal en dus werd er vandaag meer gevraagd en kwam het steeds meer aan op strijd leveren door met en voor elkaar te werken.
Ook hierin was columbia niet sterk en won robur nagenoeg elk duel door agressiever op de bal te spelen(bal aanvallen).
Het spel werd gespeeld tussen beide 16 metergebieden en werd er weinig tot niks gecreëerd door beide ploegen, tot een minuut of 7 voor rust onze spits werd weggestuurd in de diepte op snelheid was hij niet bijster houden en dus werd er stevig aan zijn shirt getrokken en kregen we de penalty mee.
Onze spits die de bal zelf op de stip legde faalde oog in oog met de keeper dus bleef de stand op 0-0 en dat was ook de ruststand.

Rust,
In de rust was het stil in de kleedkamer want we waren er ons allemaal van bewust dat dit de 3 belangrijke punten niet zou gaan opleveren.
Na een korte maar stevige donderspeech staken we de koppen bij elkaar en beloofden we beterschap in de 2de helft.

2de helft,

In de 2de helft begonnen we gelijk scherp en zagen we het columbia waar we het zo goed mee doen.
Er was strijd en beleving en dat is toch echt waar het altijd mee begint.
Al snel leverde dit een grote kans op voor onze linksbuiten maar helaas speelde hij de bal op het laatst net iets te ver voor zich uit waardoor hij niet goed kon afdrukken.
Columbia dat de druk hoog hield en elke speler van robur geen centimeter ruimte meer gaf groeide steeds verder in de wedstrijd en waren ze duidelijk de bovenliggende partij.
De intensiteit waarmee we speelden hield robur op eigen helft en creëerden we aantal goede mogelijkheden maar werd er in de eindfase niet zorgvuldig genoeg mee omgegaan om ook tot echt grote kansen te komen.
Columbia dat maar bleef drukken en drukken had echt het betere van het spel en de goal hing in de lucht, echter kregen we de bal niet bij de juiste mensen om af te kunnen drukken en bleef het bij wat speldenprikken.
In de 47ste min raakte de keeper van robur de bal niet goed en belandde de bal bij onze spits in de voeten en versnelde direct naar de goal waarna hij vanaf een meter of 11 de bal achter de doelman schoot en hadden we de voorsprong te pakken.0-1
Echter met nog 13 min op de klok lieten we zien te weten dat we er nog niet waren en speelden we onverminderd verder en gingen we ook steeds iets beter voetballen.
Langzaam tikte de tijd verder en bleef het spelbeeld ongewijzigd, Columbia dat bleef drukken en robur dat werd beperkt tot verdedigen kwam er niet meer uit.
Een wedstrijd met 2 gezichten waarin je de 2de helft het wel voor en net elkaar doet leverde ons de uiteindelijk verdiende 3 punten op en versloegen we koploper robur.
Echter namen wij de kop niet over omdat eerbeekse boys ook won en de koppositie overnam maar dat wel doen met een wedstrijd meer als ons.
Dus houden we alles in eigen hand en onze ongeslagen status vast.
Volgende week staat er weer een nieuwe kraker op het programma en ja je raad het al dan spelen we thuis tegen de nieuwe koploper eerbeekse boys.(aanvang 12.30).
De ontwikkeling van kids gaat altijd boven de uitslagen en ranglijsten maar met een groep zoals columbia 13-1 die zeer competitief zijn ingesteld(en ja de trainer ook?)zullen volgende week ook weer voor de volle buit gaan.
Mijn complimenten gaan uit naar het team en dan net name voor het uit de kleedkamer komen voor de 2de helft, jullie hebben het wederom weer als team gedaan, GROTE KLASSE!!!

Verder wil ik nog een laatste maar zeer terecht compliment uitspreken naar Luca uit de 12-1.
Deze jongen die altijd bereid is om mee te doen en zich moeiteloos aanpast, is voor ons ook van grote waarde.
Top jongen ga zo door.

Columbia 13-1 geniet vd overwinning en op naar dinsdag want daar begint het weer voor de volgende wedstrijd ??⚽️