Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Oefenwedstrijd Huizen-Columbia - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Zaterdagmiddag 15 augustus speelde Columbia 1 de eerste wedstrijd van de voorbereiding bij SV Huizen in het Gooi. SV Huizen heeft in het verleden altijd hoog gespeeld in het zaterdagvoetbal, speelde 5 jaar geleden nog een jaar in de 3e divisie, maar is inmiddels afgezakt naar de 1e klasse zaterdag.

De groen-gelen bleken een aantrekkelijke oefenpartner voor ons 1e elftal, de wedstrijd verliep dan ook, onder een lekker zonnetje, grotendeels gelijkwaardig.

De eerste kans was voor Columbia: na 11 minuten kopte Danny Koorevaar de bal het strafschopgebied in, waar Jop van der Linden op doel kon koppen. Helaas ging de bal net over. De volgende 2 kansen waren voor Huizen, maar ook deze werden gemist. Het duurde tot de 36e minuut voordat de man aan het scorebord aan het werk werd gezet. Maikel Lange mocht een vrije trap nemen, die voor het doel door Mark Berendsen werd ingekopt: 0-1.

Vlak voor rust leek Huizen langszij te komen, toen men een penalty kreeg toegekend. De inzet werd echter uitstekend gestopt door onze keeper Yoël Finke. Zo gingen we de rust in met een 0-1 stand.

Toen de teams na rust weer het veld opkwamen was er flink gewisseld en bleek de thuisclub sterker te zijn geworden. Binnen 5 minuten (62e en 65e minuut) wist Huizen de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Columbia wenste zich hier niet bij neer te leggen en 10 minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Vanaf het middenveld slaagde Stefan Derksen erin de bal rechtstreeks uit een vrije schop in het doel te doen belanden, het “doelpunt van de middag” (2-2).

Het leek op een gelijkspel uit te draaien, dit was gezien de verhouding op het veld ook de juiste afspiegeling geweest. Maar in de 89e minuut ging de thuisclub nog één keer in de aanval, er werd een overtreding op een Columbia-verdediger begaan, maar de scheidsrechter liet doorspelen en de Huizense aanvaller wist het net te vinden (3-2).

Al met al een ietwat onbevredigend slot voor de Apeldoorners, maar toch mogen we terugzien op een nuttige oefenwedstrijd.

Volgende week gaat Columbia de Apeldoorn Cup, die in 2019 werd gewonnen, verdedigen in het Sportpark Orderbos. Het toernooi begint op zaterdag 21 augustus a.s. met voor Columbia een wedstrijd tegen Robur et Velocitas, aanvang 13:00 uur.