Proftraining voor Onder 8-1 en Onder 8-2

Op 23 augustus kregen twee pupillenteams van Columbia een training van profspeler Sjoerd Overgoor van Go Ahead Eagles. Hieronder het verslag daarvan en een aantal foto´s.

 

Op een zonovergoten Sportpark de Winkewijert kwam op maandag 23 augustus klokslag 17:30u Go Ahead Eagles speler Sjoerd Overgoor het complex op wandelen met de kicksen in de hand. Hij kwam om als gasttrainer een training te geven aan twee pupillen elftallen nl JO-8-1 en JO-8-2.

 

Alle spelers waren al een beetje aan het warm schieten en om 18.00 uur gingen we van start Toen Overgoor aan de spelers vroeg of ze wisten wie hij was konden ze dat allemaal volmondig bevestigen.

 

De training aan de zeer jonge jongens en een jonge meid begon met een dribbelactiviteit waar de spelers onder andere diverse trucjes leerden. Enkele talenten uit beide elftallen kwamen pas dit jaar over van de mini's en gaan dus hun eerste KNVB-competitie spelen.

 

 

Na de spelactiviteit dribbelen gingen we afronden op goal. Hier werd de groep in tweeën gesplitst en deed men een competitie wie het meeste kon scoren. Omdat de keeper van het ene team een geweldige redding had en zelfs de paal een flinke kopstoot gaf was deze strijd al snel beslist.

 

Daarna was er een zelfde activiteit maar dan met het hoofd afronden. En het is natuurlijk niet verrassend dat de keeper met het stalen hoofd en zijn team deze activiteit wonnen. Sjoerd vertelde aan een van de spelers dat hij ook altijd met zijn ogen dicht kopte.

 

Vervolgens een partijvorm 8 tegen 8 met twee goals in de midden van het veld. Met een 5-2 uitslag en enkele geweldige goals was dit een genot om naar te kijken.

 

Als afsluiter een grote partij waarbij ook de leiders en Sjoerd meededen. Met een uitslag van 1-0 leek er een einde te komen aan deze partijvorm. Maar toen jammerden de kinderen “ja maar Sjoerd er is ook blessuretijd”. Na overleg met de trainers ging Sjoerd overstag en trok 2 minuten bij. Toen de 2-0 viel was het beslist.

 

Na afloop nam Sjoerd nog even ruim de tijd om handtekeningen uit te delen en konden foto’s gemaakt worden. Onder het genot van een sportwatertje werd er nog even nagebabbeld en vol trots teruggekeken. Om vervolgens weer lekker op huis aan te gaan!.

 

Zie ook de foto’s van deze leuke training

1 2 3 4
5 6 7 8
9 12 13