Voetbalclinic Vitesse voor JO9-3

Woensdag 14 december 2016 is een dag om niet snel te vergeten voor de spelers van Onder 9-3. Na het behaalde kampioenschap in de najaarscompetitie stond er nog een bonus op het programma.
Teamleider Stefan Meeldijk had in samenwerking met Vitesse een bijzondere leuke middag georganiseerd. De officiële spelersbus van Vitesse kwam al voor twaalven alle spelers en genodigden (een bus vol) bij het Columbia complex ophalen. De spelers hadden net daarvoor in het jeugdhonk een gezamenlijke lunch verorberd. De enthousiaste en ervaren buschauffeur behandelde de Columbia spelers alsof ze "de echte" Vitessespelers waren.
 
Op weg naar Papendal waar sinds 2013 het hypermoderne trainingscomplex van Vitesse gevestigd is. De spelers en aanhang werden in de persruimte door Leo van de Kraats (Voetbaltechnische Coördinator Onderbouw) en Bart van Rooijen (coördinator Talentenacademie en jeugdtrainer) ontvangen. Er werd uitleg gegeven hoe de middag er uit zou zien. Daarna gingen de spelers van JO9-3 zich omkleden om zich gereed te maken voor de voetbalclinic.
De jonkies betraden het kunstgras van het hoofdveld en de indrukken waren geweldig. Ook op de tribune hebben de meegereisde supporters genoten van de anderhalf uur durende training. De nadruk werd gelegd op de voetbaltechnische en voetbalinzichtelijke aspecten, op een manier die past bij één van Nederlands beste voetbalacademies. Een training die de Columbiaspelers als zeer leerzaam hebben ervaren en waaruit wederom blijkt dat deze groep voetbalgek is.
 
Na de intensieve training vond een evaluatie plaats in de persruimte. Aan de hand van korte filmpjes lichtten de trainers een aantal belangrijke elementen uit de oefenstof toe. Daarna was het tijd voor een echte persconferentie waarbij spelers en teamleiding van Columbia de hoofdrol speelden.
 
Ter afsluiting van deze geweldige middag kregen alle spelers een medaille omgehangen. Voor de technische staf en de vereniging was er ook een mooi aandenken om mee naar huis te nemen.
 
We noemden al het feit dat leider Stefan Meeldijk deze dag had georganiseerd. Ook nog goed om te vermelden dat de kosten, die ook aan zo'n geweldige middag vastzitten, werden gedekt door de actie van het team zelf om tijdens een thuiswedstrijd van het 1e elftal van Columbia erwtensoep te gaan verkopen.
 
Er zijn heel veel foto's gemaakt die HIER te bekijken zijn.