Mooi succes tijdens Columbia zaalvoetbal 3daagse

De Columbia jeugdteams hebben tijdens de 32e editie van de Columbia zaalvoetbal3daagse weer hun beste beentje voor gezet. Dit leidde tot de volgende eindstanden.

Columbia E1 5e plaats
Columbia D1 1e plaats
Columbia C1 7e plaats
Columbia B1 6e plaats
Columbia A1 5e plaats

 

10Sportieve uitschieter op dit toernooi was onze D1.

In de normale veldcompetitie doet D1 het heel goed en halverwege de competitie in de 1e klasse staan ze op een nette 2e plaats. In de zaal is het natuurlijk een ander verhaal en blijkt dat je ook tegen ploegen die op het veld een aantal klassen hoger spelen altijd kansen hebt. De spelers van trainer Peter Jongman hadden in de poulewedstrijden al hun visitekaartje afgegeven door ruime overwinningen op ZVV ’56, csv Apeldoorn en Albatross.

Op de finaledag werd in de halve finale Robur et Velocitas met 2-1 aan de zegekar gebonden. De finale werd gespeeld tegen csv Apeldoorn dat in de kruisfinale via strafschoppen had gewonnen van WSV. Csv Apeldoorn dat in de poule met 6-1 van Columbia op de broek gekregen had wilde dit niet opnieuw meemaken en het werd daardoor een spannende finale die eindigde bij de stand 1-1.

Strafschoppen moesten bepalen wie zich winnaar mocht noemen van de strijd tussen acht Apeldoornse ploegen. Columbia trok uiteindelijk aan het langste eind en versloeg de ploeg die op het veld uitkomt in de 2e divisie en op basis daarvan ook eigenlijk de grote favoriet was.

 

Het is erg lang geleden dat een Columbiateam zich op de Columbia 3daagse mocht laten huldigen tot kampioen en we zijn dan ook erg trots op spelers, trainer en ook zeker niet vergeten teamleider Jos Braker.

Hierbij een aantal foto’s van de hand van Rutger Oosterhoff

Ook zijn foto’s van de D1 te vinden op de websites van Rico Brouwer en Wout van Zoeren