Columbiajeugd: “Scheidsrechtersprobleem? Hoezo?"

scheidscolNet als bij veel andere verenigingen is het voldoende beschikbaar hebben van scheidsrechters ook bij Columbia een uitdaging. Wie is er nog bereid om vrijwillig een wedstrijdje te fluiten? Ook bij Columbia zijn de afgelopen maanden een aantal oproepen op website en Facebook rondgegaan.

 

Op niet mis te verstane wijze heeft de eigen Columbiajeugd ons duidelijk gemaakt dat dit probleem “gewoon” op te lossen is. Massaal zijn de jeugdleden bereid om op zaterdag een wedstrijd bij een ander team te fluiten. Kijk maar eens naar onderstaand lijstje van scheidsrechters met daarachter het team waarin ze zelf spelen.

Stefan Kleiboer Senioren 
Joost Dallinga B1
Rick van Bussel C2
Timo Schiphorst C1
Martijn de Haan B1
Twan Westra B2
Joey Hidma D1
Kevin Braker D1
Jordy Keizer C1
Lars Tabbers C1
Jim Aberson D1
Robin Groot Hulze D1
Thimo van Lier D1

 

Robin en Thimo hebben zich onlangs aangemeld en staan ook te trappelen om de fluit ter hand te nemen. Ook uit de nog jongere spelers hebben we inmiddels al weer wat spontane aanmeldingen.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat van de 113 thuiswedstrijden die bij de jeugd in de najaarscompetitie zijn gespeeld er bij 105 wedstrijden gewoon een Columbia scheidsrechter present was. Nog geen 100% score maar we zitten daar wel al heel erg dicht bij.

Kijkend naar de teams waarin de meeste van onze scheidsrechters zelf spelen is het duidelijk dat bij de wedstrijden van de oudere junioren we nog wel een uitdaging hebben. Graag maken we in het voorjaar daarom nog wel een keer weer gebruik van de bijdrage van spelers van het 1e elftal of andere seniorenelftallen om ook hier ervoor te zorgen dat er gewoon een scheids beschikbaar is.

Een hele grote duimpje voor onze eigen jeugd is wel op z’n plaats vinden we.

 

In de persoon van Erick Meijer proberen we onze jeugdscheidsrechters zo veel mogelijk praktische steun te bieden bij het uitoefenen van hun (tweede) hobby. Naast de ondersteuning op de wedstrijddag zelf worden af en toe ook aparte interne bijeenkomsten gehouden om gezamenlijke over dit vak te praten. Dit is zeker nodig omdat het op dit moment heel moeilijk is om cursussen via de KNVB geregeld te krijgen. Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat er zo weinig nieuwe scheidsrechters zich aanbieden dat de KNVB geen mogelijkheid ziet om een nieuwe cursus op te starten. Dan doen we het zelf wel!!!