KNVB ondersteunt Columbia bij training Mini's

Jim van AlstDit seizoen gaat de KNVB Columbia ondersteunen om de trainingen voor de mini's naar een nog hoger niveau te tillen. Deze ondersteuning wordt mogelijk gemaakt door de ING.

 

Afgelopen woensdag heeft Jim van Alst van de KNVB een kijkje bij de training van de Columbia mini's genomen. Tijdens de eerste volledig training van dit seizoen werd kritisch gekeken naar onze werkwijze.

 

Na afloop van de trainingen is er in aanwezigheid van hoofd Technische Zaken Jeugd Andrew Markies, jeugdbestuurslid Jos de Graaf en alle jeugdtrainers van de mini's uitgebreid nabesproken en werd al snel duidelijk dat iedereen heel veel kan leren van de kennis en ervaring die we nu aangereikt krijgen.

Dat geldt zeker ook voor de stagiaires van Aventus die dit jaar bij de trainingen worden ingezet.

 

De komende weken gaan de trainers samen aan het werk om de adviezen in de praktijk te brengen. De KNVB monitort dit en blijft ons nog verder voorzien van tips, oefenmateriaal en communicatieadviezen.

 

Kort samengevat streven we ernaar om de trainingstijd effectiever te benutten, kinderen vaker aan de bal te laten komen en de oefeningen nog beter af te stemmen op de leeftijd en de kunde van de kinderen.

KNVB ondersteuning Medium

De adviezen gaan ook over afspraken die met ouders gemaakt dienen te worden zoals op tijd op de training komen en altijd afzeggen als je verhindert bent.