Overgang Columbiaspelers van E-pupil naar D-pupil

De overgang van de E- naar D-afdeling betekent een aantal veranderingen op het voetbalveld. Van een 7-tal naar een 11-tal spelers. Van een half veld naar een groot veld. Buitenspel?, wanneer… Voor de spelers van Columbia hebben we de afgelopen weken theorie- en praktijkavonden geörganiseerd om uitleg te geven over deze veranderingen.

 

Theorie/Praktijk

Om de overgang naar de D’s goed en zorgvuldig te laten verlopen heeft Patrick van Amersvoort als gecertificeerd JVSA trainer 21 E-spelers uitleg gegeven over de veranderingen die hen het komende seizoen staan te wachten.

Vrijdag 17 april is aan de spelers een presentatie gegeven en hebben ze een handout gekregen van de veranderingen (zie bijlage). De kinderen konden met elkaar delen wat ze al wisten en door de begeleiding werd uitleg gegeven wat er allemaal nog meer wijzigt. Nadat de theorie duidelijk was zijn de spelers het veld opgegaan om de theorie in praktijk te brengen.

 

Op vrijdag 24 april j.l. hebben we op het grote veld in het zonnetje kunnen oefenen. Want voetballen is natuurlijk doen, doen, doen… We hadden er enorm veel lol in met z’n allen en zoals je ziet hebben de ouders ook genoten.

 

Sportieve groet,
Patrick, Joey, Rick
Namens de Technische Commissie Jeugd