Columbiajeugd helpt bouwen aan de toekomst

Training Jeffrey JongmanZoals elke vereniging heeft ook Columbia steeds weer grote behoefte aan vrijwilligers. Bij de jeugdafdeling van Columbia proberen we beleidsmatig daarop te anticiperen door steeds meer van onze jeugdleden al in te zetten en voor te bereiden op belangrijke taken binnen de vereniging.

 

Zo hebben we aanstaande zaterdag een gezamenlijke bijeenkomst met een grote groep jeugdscheidsrechters die bereid zijn om bij de pupillen wedstrijden te fluiten. De groep jonge vrijwilligers gaat in het vervolg begeleid worden door scheidsrechter Erick Meijer.

Tijdens de bijeenkomst wordt vanuit de commissie Interne Zaken Jeugd veel informatie gegeven over diverse aspecten waarmee de jeugdscheidsrechters te maken krijgen. Erick Meijer zal verder ingaan op specifieke scheidsrechterszaken en ook op de wijze waarop deze scheidsrechters ondersteund en gesteund zullen gaan worden.

 

Al eerder gemeld dat onze jeugdspeler Jeffrey Jongman op dit moment de trainerscursus van Jeugdvoetbalstad Apeldoorn volgt. Deze opleiding, die wordt gegeven door Herman Hobert en de bekende voetbalcoach Michel Bruyninckx, schiet al lekker op en eindigt op 2 maart 2015. Gisteravond werd als onderdeel van de cursus en als proeve van bekwaamheid door Jeffrey een training verzorgd bij Columbia D1. De training bevatte natuurlijk alleen onderdelen van de JVSA methode.

Training Jeffrey Jongman

We zijn blij en ook trots erop dat al deze jonge Columbialeden zich op deze manier voor de club inzetten.