Spelregels voor teamindeling a.v.v. Columbia jeugd

De Technische Commissie Jeugd (TCJ) wil graag duidelijkheid creëren over de wijze waarop wordt bepaald in welk team een jeugdspeler voor het nieuwe seizoen wordt ingedeeld.  

Hieronder de te hanteren spelregels daarvoor:

De basiscriteria zijn:

-            Leeftijd  (geboortejaar)

-            Niveau

-            Aantal spelers per  team

-            Moment van  indelen

Principes

1. Leeftijd(op basis geboortejaar) per afdeling (een speler heeft het meest plezier bij leeftijdgenoten). Hierop wordt de afdeling bepaald (A, B, C, D, E, F, Mini's) -> KNVB geboortejaren per afdeling. Voor de geboortejaren (dit seizoen) klik HIER

2. Het 1e team is een selectieteam (beste 2e jaars – bij uitzonder 1e jaars- van een afdeling) -> Per afdeling wordt het niveau bepaald.

3. Het 3e team (bij voldoende aantal spelers binnen afdeling) is een bouwelftal (1e jaar spelers in voorbereiding op de selectie) -> Niveau + 1e jaars. Het kan zijn dat het bouwteam hoger speelt dan het 2e team. In dat geval wordt het bouwelftal om praktische redenen als 2e team benoemd. (KNVB regel dat de teams in aflopende sterkte in de competitie worden ingedeeld)

4. Elk team speelt op het niveau dat bij de spelers past (plezier en ontwikkeling van het individu zijn input voor de keus) -> Indeling competitie klasse KNVB

5. Wanneer er tijdens het seizoen spelers instromen worden ze door de TCJ geplaatst in het team dat passend geacht wordt. Tijdens het seizoen kunnen geen spelers instromen in een eerste team. Om "Columbianen" te beschermen zal een goede speler vanuit een 2e team doorstromen om het aantal spelers van het eerste team in balans te houden.

6. Nieuwe spelers die aan het eind van een seizoen naar Columbia komen zullen (indien mogelijk) enkele keren meetrainen met een team en door de TCJ in overleg met de trainer geplaatst worden op het juiste niveau en in het juiste team.

7. Wanneer er voor de F&E afdeling (10 spelers/team) meer dan 3 spelers en bij de A, B, C, D afdeling. (16 spelers/team) meer dan 5 spelers op de reservebank zitten, dan zal tijdens de winterstop gekeken worden naar een herschikking of formeren van een extra team. Dit kan inhouden dat spelers, eventueel vervroegd, een team of zelfs een afdeling omhoog gaan