Verslag Train de Trainerdag jeugdafdeling

Afgelopen zaterdag 20 december is op initiatief van de Technische Commissie Jeugd (TCJ) er een Train de Trainer bijeenkomst geweest. Van alle jeugdteams zijn vertegenwoordigers uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De bedoeling van de dag was om zowel praktisch bezig te zijn (met als basis de Trainingsaanpak die in de opleiding "Jeugdvoetbalstad Apeldoorn" wordt aangeboden.)

 

De dag werd geopend door Ronald Voorhorst (hoofd TCJ) en werd vervolgd door verenigingsvoorzitter Eddie Zeen die wat achtergrondinformatie gaf over de verschillende plannen en ideeën die momenteel spelen binnen Columbia. Nando de Graaf van TCJ inventariseerde daarna de doelen die de deelnemers voor zich zelf voor ogen hadden.

 

Daarna het veld op onder leiding van Patrick van Amersvoort en Peter Jongman die in de praktijk lieten zien op welke wijze oefenstof kan worden aangeboden.

 

Na tussendoor gezamenlijk van de lunch te hebben genoten werd aan het eind van deze sessie gezamenlijk nog weer even inhoudelijk verder doorgepraat.

 

Deze Train de Trainer bijeenkomst maakt onderdeel uit van een traject waarbij we stap voor stap willen komen tot het kwalitatief op een hoger plan brengen van de totale jeugdopleiding. Kennis en ervaring van jeugdtrainers met een trainersopleiding in combinatie met de voetbalvisie van de Technische Commissie Jeugd moet er voor gaan zorgen dat alle teams/jeugdspelers gaan profiteren van de kennis die op deze wijze wordt uitgedragen.

 

Onderstreept moet worden dat we niet kunnen verwachten 123 het gewenste niveau te hebben gehaald. Uiteindelijk hebben we te maken met veel vrijwilligers die allen een verschillende (voetbal)achtergrond hebben en in een verschillend stadium van hun trainersloopbaan zitten.

Van 65% van de jeugdteams was minstens 1 vertegenwoordiger op deze Train de Trainerbijeenkomst aanwezig en/of heeft een trainer die de opleiding van Voetbalstad Apeldoorn heeft gevolgd.

De Technische Commissie Jeugd gaat ervoor zorgen dat alle jeugdtrainers de beschikking krijgen over het aangeboden trainingsmateriaal.

 

De bijgaande foto's geven een impressie van deze nuttige dag.

TraindeTrainerdec14 (1) (Medium) TraindeTrainerdec14 (2) (Medium) TraindeTrainerdec14 (3) (Medium) TraindeTrainerdec14 (4) (Medium) TraindeTrainerdec14 (5)
TraindeTrainerdec14 (6) TraindeTrainerdec14 (7) TraindeTrainerdec14 (8) TraindeTrainerdec14 (9) TraindeTrainerdec14 (10)
TraindeTrainerdec14 (11) (Medium) TraindeTrainerdec14 (12) (Medium) TraindeTrainerdec14 (13) (Medium) TraindeTrainerdec14 (14) (Medium) TraindeTrainerdec14 (15) (Medium)