Apeldoornse Boys D1 - Columbia D1 1 - 4

Zaterdag 12-12-2014
Afwezig; Kaan ziek beterschap Kaan!
Jim weer beter.

De laatste wedstrijd van het seizoen staat op het programma en de Apeldoornse Boys staan te trappelen om ons pijn te doen. Voor deze uitwedstrijd zijn wij eerst naar Columbia gegaan voor de officiële wedstrijdbespreking. De ouders mochten hierbij ook aanwezig zijn. Na de peptalk van Peter en Jos zijn wij naar sportpark Malkenschoten gegaan.

De aftrap!
De eerste 5 minuten is er niet veel aan en daarna komt er wat leven in de brouwerij aan de linkerkant breekt Lars door en geeft een strakke voorzet. De bal hoeft alleen ingetikt te worden maar we waren niet scherp genoeg om deze eerste kans af te maken.
Wouter maakt nog een fantastisch buitenspeldoelpunt maar wordt afgevlagd. Jammer hoor!
Aan de rechterkant een lekkere flitsende combinatie tussen Asrin en Yoran, die met een puntertje de keeper probeert te verschalken. Ook deze kans verdiende meer....
Onze Guido probeert nog een Arie Haan schot van 40 meter, die alleen in de handen van de keeper valt. Goed geprobeerd!

Na een zware avond van onze grens, die nog net de vlag vast kan houden zijn we lekker op dreef en de achterhoede staat weer als vanouds met Jim, Guido, Jorn en Joey.
Via een combi Wouter-Yoran- Wouter met een fantastische kapbeweging staat het 0-1! Lekkerrrrrrrrrr
Een kansje voor AB en lost op in een stofwolkje....

Florian speelt de wedstrijd van zijn leven en bedient Emre, die lekker scoort 0-2! Een droog schot in de lange hoek, onhoudbaar voor de keeper. Niet lang na onze 0-2 ligt de bal bij ons in het netje 1-2 door AB. Even een kort winterslaapje doet ons de das om. Columbia staat weer op en gaat weer lekker voetballen zoals het hoort. Een schot van Wouter op de keeper, die hier geen problemen mee heeft.
Vlak voor de rustsignaal is het dan toch raak via Florian. Hij bereikt onze superspits Wouter en schiet identiek als de goal van Emre hard in de lange hoek 1-3!

Rust
Een veilige score of toch niet??

De eerste 15 minuten verlopen erg rommelig en het spel is niet om aan te gluren. De ouders halen een veldflesje warme drank uit de binnenzak om maar enigszins warm te blijven.
Een gevaarlijke aanval van AB, die nog net naast het doel rolt. Via een mooie combinatie aan de linkerkant komt Jaimy 1 op 1 tegen de keeper van AB te staan. Met zijn verkeerde been kan hij niet koelbloedig zijn en houd hierdoor de wedstrijd nog spannend. Een super redding van Kevin houdt ons op de been, waardoor we nog lekker vrijuit kunnen voetballen. Onze superspits Wouter legt aan net buiten de 16 meter en krult wonderschoon de bal over de keeper van AB heen 1-4!
De wedstrijd is gespeeld en kort hierna fluit de scheids de zeer matige 2de helft af.

We staan nog steeds aan kop met 1 wedstrijd minder gespeeld! Goed gedaan mannen!
Robur heeft van CSV met 1-0 gewonnen, waardoor ze dezelfde aantal punten hebben maar wij met 1 wedstrijd minder. Half januari staat de topper thuis tegen CSV en een week later de affiche tegen Robur. Komt allen en ook Marcel Sileon als je dit leest. Het zijn onze toppers van de toekomst!

Nog eentje dan van de meester;
"Vier achter en vier op het middenveld kan nooit functioneren. Je driehoeken vallen weg. Je moet altijd driehoeken hebben, want alleen dan heb je constant twee afspeelmogelijkheden."

 

DSC 2250

DSC 2252

DSC 2256

DSC 2470