Columbia O 15-2 stond in de halve finale van de beker

Zaterdag 5 mei jl., 11.30 uur: halve finale van de beker tussen Columbia O 15-2 en Uchta O 15-1. Mooi weer, voetballen op het hoofdveld. Prachtig voor die knapen (en uiteraard meiden). Wel jammer dat ons team niet in de kleedkamer van het eerste elftal mocht omkleden. Daar zat de tegenstander, foutje..... .

 

De spelers hadden naaste familie zoveel mogelijk aangespoord naar Columbia te komen en hen aan te moedigen. Zo ook de spelers van de tegenstanders. Rond half elf kwam er een touringcar voorrijden met spelers en toeschouwers van Uchta. Een echte bekersfeer.

De begeleiding van het team van Columbia had nog een oproep laten plaatsen op facebook. Kom ons team ondersteunen! Daar is jammer genoeg niet veel response op gekomen. Wel stond een groot deel van onze O 19-1 (A1) langs de lijn. Klasse mannen.

 

Columbia kreeg in het begin wel een paar kansen, maar Uchta opende de score 0-1. De kansjes die je dan krijgt, moet je benutten. Maar verder dan een bal op de lat kwamen ze helaas niet. Uchta liep vervolgens uit naar 0-2. Columbia probeerde er alles aan te doen terug te komen in de wedstrijd. Het resulteerde in een doelpunt 1-2. Maar wat er daarna ook geprobeerd werd, een tweede doelpunt lukte niet. In de slotfase scoorde Uchta nog twee keer omdat er achterin logischerwijs wat ruimte werd weggegeven. Eindstand 1-4. Uchta was de verdiende winnaar.

 

Jongelui, als je er voor jezelf alles aan doet (en daarbij niet naar een ander kijkt) om een goed resultaat te behalen, mag je best teleurgesteld zijn wanneer dat niet lukt. Maar teleurstellingen horen er ook bij. Daar leer je van. Op naar de volgende wedstrijd.

 

Een toeschouwer