25/4 leuke oefenwedstrijd tussen Columbia 13-1 en Columbia 14-1 beide uitkomend in de 1ste klasse

Om 18.00 uur was de afgesproken tijd om aanwezig te zijn en zoals altijd was iedereen weer keurig op tijd.
In de kleedkamer maakten de spelers zich klaar en hielden we een woordje en maakten we de spelers duidelijk over hoe we wouden gaan spelen en dat was het spelen van ons eigen spelletje.
Ons eigen spelletje dat we steeds beter gaan spelen maar waar ook nog veel verbetering in zit, is het aanvallend spelen met veel positiewisselingen en beweging waarbij het zoeken naar de te bespelen ruimte van essentieel belang is.

Na een goede en gedreven warm up ving om 19.00 uur de wedstrijd aan.

1ste helft,

Vanaf het begin werd duidelijk dat het krachtsverschil in loopvermogen en lengte maar ook op fysiek vlak wel een dingetje zou worden.
De 14-1 die de eerste 10 min volle bak erop klapte wou snel het verschil maken door er kort en stevig op te zitten en dit leverde voor onze 13-1 een pittig begin op.
Wel hielden we deze periode prima stand door voor elke meter te vechten.
Na deze 10 min zakte het bij de 14-1 wat weg en kregen we iets meer ruimte en rust aan de bal.
De 13-1 dat wel liet zien te willen voetballen had het zwaar tegen de fysieke krachten vd 14-1,maar bleven we proberen om hun uit elkaar te spelen en zo tot kansen te komen.
Maar bij ieder verlies van de bal op hun helft werd de bal met een lange trap weg geroeid en konden we keer op keer opnieuw beginnen..
Toch kregen we tot 2 x toe een goede mogelijkheid door de bal sneller rond te laten gaan.
De 1ste x werd deze aanval op het nippertje in de kiem gesmoord door 1 van onze spelers naar het gras te brengen in de 16,wij dachten aan een strafschop maar helaas dacht de scheids daar anders over en speelden we gewoon door.
De 2de x was een mooie combinatie die van links naar rechts ging en waar we uiteindelijk de bal bij onze vrije man kregen die de bal net niet lekker genoeg raakte en de keeper van 14-1 simpel kon pakken.
De 14-1 dat met snelle spelers voorin vooral gevaar stichte met het hanteren vd lange bal in de diepte werd een aantal keer goed gevaarlijk.
Het zogaamde kick en rush voetbal maakte het ons niet makkelijk door het enorme verschil aan loopvermogen,maar hielden we stand tot aan de rust en gingen we met de brilstand nog op bord even de kleedkamer in.

In de rust gaven wij aan enorm trots te zijn op onze jongens die gewoon proberen te blijven voetballen en goed hun mannetje stonden tegenover het opportunistische spel vd 14-1 waarbij ik wel moet zeggen dat dat wel echt hun kracht is en zo wedstrijden kunnen beslissen.
We spraken af om de energie hoog te houden en vooral te blijven voetballen.
Ook voerden we wissels door en speelden we de 2de helft met 4 spelers die een leeftijd hebben van onder de 12.(geweldig om te zien hoe hun met passie en gedrevenheid er staan, petje af)

2de helft,

In de 2de helft veranderde er qua spelbeeld niet heel veel en was er veel strijd bij beide teams, waarvan ik wel heb genoten want als het voetballend even wat moeilijker is moet je strijd leveren en dat hebben we tegen de sterke jongens vd 14-1 wel gedaan.
Qua het creëren van kansen hadden wij het best moeizaam.
In grote lijnen zag je wel wat we graag willen en dat is via snel combinatie spel de juiste mensen in stelling brengen om zo tot kansen te komen,maar de 14-1 met hun loopvermogen zat er iedere keer op tijd tussen en dus creerden we niet heel veel kansen op een paar vrije trappen en corners na.
De 14-1 dat met hun kracht en loopvermogen de lange bal bleef hanteren brachten een aantal keer hun snelle mensen hiermee in stelling en hadden ze een minuut of 10 na rust op voorsprong moeten komen door alleen voor onze keeper op te duiken maar gelukkig voor ons schoof hun speler de bal naast en bleef de stand op 0-0 steken.
Columbia 13-1 dat bleef proberen kreeg het zwaarder en zwaarder maar dat is niet zo gek tegen het fysieke geweld van onze 14-1.
Wel mag gezegd worden dat de 13-1 op het middenveld de baas was maar dit konden we niet uitbreiden naar de voorste linie en zo kwamen we maar mondjes maat aan voetballen toe.
De 14-1 dat een aantal keer al dichtbij was maakte door een hoge bal en hun lengtes er in de 45ste minuut 0-1 van.
Columbia 13-1 was leeg gespeeld en kregen het voetballend niet meer voor elkaar om nog extra aan te zetten en zo speelden we de laaste 20 min op het tandvlees maar wel met karakter en bleven we vechten tot het eind.
In de 55ste minuut maakte de 14-1 er door een mooie voorzet en goede kopbal er 0-2 van.
En zo liep de wedstrijd tegen het einde aan.
Het verloop van de wedstrijd en het gespeelde spel stemt ons wel tevreden al hadden we graag wat meer aan ons eigen spel toegekomen maar helaas werd dit ons niet makkelijk gemaakt door het stevige en fysieke spel vd 14-1.
Al met al wel genoten van 2 teams die als eenheid stonden en voor en met elkaar voor elke meter vochten.
Het was een leuke en leerzame wedstrijd voor beide teams en trainers,leuk om elkaar zo aan het werk te zien.
Bedankt 14-1 en begeleiding voor deze wedstrijd.

Voor nu iedereen een fijne koningsdag gewenst en tot snel op onze mooie club waar het geel/zwart de kleuren van eenheid zijn want zo heb ik deze wedstrijd beleefd.