Afgelastingen

Vooral in de herfst en winter is er een kans dat vanwege weersomstandigheden of andere redenen wedstrijden niet doorgaan. Hoe kun je het snelst erachter komen dat een wedstrijd is afgelast?

Ten eerste is het zo dat soms de KNVB voor een heel district (wij zitten in district Oost) alle wedstrijden aflast.

Als er geen algemene KNVB afgelasting is, dan is het aan de verenigingen om de eigen velden te (laten) keuren. Soms gebeurt dit ook al een dag voor de wedstrijd, maar meestal in de vroege ochtend van de wedstrijddag. Tegenwoordig kunnen verenigingen dit melden bij de KNVB en dan kun je bij het betreffende team in het wedstrijdprogramma op de KNVB website al lezen dat die wedstrijd is afgelast.

Bij Columbia worden op de wedstrijddagen al heel vroeg de velden gekeurd. Als er een afkeuring volgt dan wordt dit ingesproken op het antwoordapparaat van telefoon 5330820. Dat nummer kun je dus altijd bellen (De Jeugdafdeling maakt hier geen gebruik van). Daarnaast proberen we zo snel mogelijk ook de verenigingen te bellen waar Columbiateams een uitwedstrijd spelen.

Ook is op de hoofdpagina van onze website een widget van sportlink te zien waarin meteen een afgelaste wedstrijd zichtbaar wordt.